Lämmittävä ja ruokaisa minestronekeitto sopii täydellisesti kylmään talvipäivään - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Lämmittävä ja ruokaisa minestronekeitto sopii täydellisesti kylmään talvipäivään

Tomaattinen minestrone valmistuu tällä kertaa täysjyvämakaroneista.

Pastaa, papuja ja pekonia sekä herkullinen tomaattiliemi. Minestronekeitto on parasta talviruokaa.­

23.2. 11:35

Minestrone on italialainen keitto, joka tunnetaan useimmiten pastaa sisältävänä, tomaattisena kasviskeittona. Kuten kaikista klassikkokeitoista, tästäkin on olemassa useita erilaisia versioita.

Oheisessa minestronekeiton ohjeessa soppaan sujautetaan kasvisten, papujen ja pastan ohella pekonikuutioita. Kattilan pohjalla paahdetut pekonit antavat liemeen hieman täyteläisyyttä, savun aromia ja suolaisuutta.

Pastana käytetään tällä kertaa makaronia, josta voi halutessaan valita täysjyväversion. On hyvä ottaa huomioon, että hapahkossa ja sakeassa tomaattiliemessä makaronit kypsyvät hieman pakkausohjeen aikaa hitaammin.

Jos keitto kuitenkin joutuu odottamaan ruokailijoita, makaronit turpoavat ja imaisevat lientä, jolloin koostumus muuttuu patamaiseksi. On siis hyvä valmistaa keitto vasta hetki ennen tarjoilua.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit