Talven herkullisin kalaruoka – tämän hetken sesonkikala kypsyy helposti uunissa pottujen kanssa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Talven herkullisin kalaruoka – tämän hetken sesonkikala kypsyy helposti uunissa pottujen kanssa

Made on sydäntalven sesonkikala. Kypsennä se vaihteeksi uunissa yhdessä perunoiden kanssa.

Yhden astian uunimade on tyylikäs ja herkullinen talviruoka.­

21.2. 9:00

Talvinen kausikala made sopii muuhunkin kuin keittokalaksi. Kaikkein helpointa se on valmistaa uunissa muiden kalojen tapaan.

Jos mateen pyytää kalatiskiltä valmiiksi nyljettynä ja perattuna, ruuanlaiton voi aloittaa saman tien. Ideana on nostaa kuivaksi pyyhkäisty, suolalla maustettu kala esikypsennettyjen perunoiden päälle uunipellille tai -vuokaan.

Kilon painoinen made kypsyy uunissa noin puolessa tunnissa.

Oheisessa ohjeessa on niksi, kuinka mateen saa pysymään takuumehevänä. Kalaa valellaan nimittäin kypsennyksen aikana appelsiini-voiseoksella. Kala saa siitä myös raikkaan talvisen sitruksen maun.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit