Mustuneet banaanit ihanaan käyttöön: Helpot, suklaiset herkkumuffinsit - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mustuneet banaanit ihanaan käyttöön: Helpot, suklaiset herkkumuffinsit

Muffinsit ovat helppoja herkkuja, jotka maistuvat eväinä vaikka ulkoiluretkellä.

21.2. 16:00

Suklaiset banaanimuffinssit ovat herkullisia leivonnaisia. Niitä voi leipoa vaikka hiihtoloman aikana.

Miten ihanaa onkaan herkutella lämpimällä kaakaolla ja banaanimuffinsseilla pulkkamäessä tai ulkoiluretkellä!

Suklaiset banaanimuffinssit toimivat lisäksi hyvänä hävikkiherkkuna, sillä hieman ylikypsät banaanit sopivat niihin erittäin hyvin.

Nämä muffinssit ovat helppoja valmistaa, kunhan muistat vatkata voin ja sokerin kunnolla vaahdoksi.

Muffinsien raaka-aineet kannattaa käyttää huoneenlämpöisinä. Silloin saa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Soseutettu banaani antaa muffinsseille herkullista makua ja samalla myös pientä lisämakeutta.

Suklaiset banaanimuffinssit

Annoksia: noin 10 kpl

  • 100 g voita

  • 1 dl erikoishienoa sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 1 banaani

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • ½ tl leivinjauhetta

  • ½ tl ruokasoodaa

  • 1 dl kermaa

  • 70 g rouhittua maitosuklaata

Valmistusohjeet

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa yleiskoneella tai sähkövatkaimella vaahtomaiseksi.

Pyyhkäise välillä nuolijalla reunoille nouseva massa takaisin kulhon pohjalle.

Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon, koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä viimeisen kananmunan jälkeen seos tasaiseksi.

Survo banaani haarukalla ja lisää banaani voi-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita lastalla.

Sekoita toisessa kulhossa loput kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet voi-sokerisorvoksen joukkoon parissa erässä, vuorotellen huoneenlämpöisen kerman kanssa.

Lisää noin puolet suklaarouheesta taikinan joukkoon.

Sekoita taikina.

Jos käytössäsi on muffinsipelti, asettele paperiset muotit pellin koloihin. Jaa taikina muffinssivuokiin.

Ripottele muffinssien päälle vielä loput suklaarouheet.

Paista muffinsseja 175 asteeseen noin 15 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä.

Nosta muffinssipelti pois uunista ja anna muffinssien jäähtyä.

Leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit