Helppo ja maukas ruoka on joka perheen arjen pelastaja: ”Voiko mukavuudenhalussa muuta toivoa?” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Helppo ja maukas ruoka on joka perheen arjen pelastaja: ”Voiko mukavuudenhalussa muuta toivoa?”

Ilta-Sanomien Annastiina Lehtonen testasi viime vuonna ilmestyneen Lapsiperheen vegaanikeittokirjan ohjeen.

Paprikahummuspastassa voisi myös oikaista valmiiksi paahdetuilla paprikoilla. Tältä annos näytti kirjassa.­

16.2. 19:00

Testissä: Elina Innanen & Suvi Auvinen: Lapsiperheen vegaanikeittokirja (Kosmos 2020)

Mikä: Tunnetun ja palkitun ruokakirjailijan ja -bloggaajan Elina Innasen sekä toimittaja ja tietokirjailija Suvi Auvisen tuore opas- ja reseptikirja vegaaniseen koko perheen ruokailuun. Kasvissyönnin kotimaisen tehokaksikon teos tarjoaa kattavasti perusteltua tietoa monipuolisen ja terveellisen ruokavalion koostamiseen vauvasta nuoruus- ja aikuisikään asti.

Miellytti: Reseptejä on runsaasti. Ne istuvat sujuvasti suomalaiseen arkipöytään ja ne on jaoteltu toimivasti teemoittain ja viikonpäivien mukaan. Runsaan vegaanin tietopaketin lisäksi Innanen ja Auvinen antavat lukijalle kiertävän viikkoruokalistan, josta ideaa ammentamalla kokattavaa riittää ympäri vuoden.

Kirjan alussa ja päälukujen väleihin on sisällytetty paljon vinkkejä ja apukeinoja erilaisiin tilanteisiin, kuten valikoiviin ruokamieltymyksiin, arjen ruokailun helpottamiseen ja lasten totuttamiseen ruoanlaittoon. Ja ehkäpä parhaimpana: kirjan ohjeet ovat todella simppeleitä ja valmistuvat hetkessä – ja maistuvat varmasti myös ilman lapsiakin.

Tältä ruoka näytti kotona.­

Mietitytti: Osa kirjan resepteistä juhlistaa eri maiden ja alueiden ruokakulttuureita. Kirjan opetuksellisen otteen takia odotin, että kulttuureita olisi esitelty edes tiiviisti, mutta nyt ne jäivät vain paikoin maininnan tasolle.

Minä kokeilin: Monesta on vaikea valita. Kokeilin lopulta kahta herkkua yhdistelevää paprikahummuspastaa, jonka aineksista suurin osa saattaa jo löytyä monen keittiönkaapista. Siis lohduttavaa pastaa ja pehmeää hummusta – voiko talven suomissa pakkaskeleissä ja mukavuudenhalussa muuta toivoa?

Paprikahummuspasta

  • 2 kpl punaista suippopaprikaa

  • 1 tlk / 230 g kikherneitä

  • 0,5 sitruunan mehu

  • n. 0,5 dl (kylmäpuristettua) oliiviöljyä

  • 1 rkl vaaleaa tahinia

  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita

  • 0,25 tl suolaa tai maun mukaan

  • 300 g (nauha)pastaa

  • tarjoiluun pähkinärouhetta ja/tai ruohosipulia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen grillivastukselle.

  2. Puolita paprikat ja poista siemenet, laita pellille kuori ylöspäin ja paahda uunissa kunnes kuoret ovat hieman mustuneet.

  3. Nosta hetkeksi jäähtymään. Laita samalla vesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Valmista hummus: valuta ja huuhtele kikherneet, lisää kulhoon sitruunan, tahinin, ravintohiivahiutaleiden ja suolan kanssa.

  5. Nypi paprikoista kuori pois ja lisää kulhoon.

  6. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

  7. Sekoita hummus kattilassa kuuman pastan joukkoon ja kuumenna vielä hetki koko ajan sekoittaen.

  8. Tarjoile halutessasi ruohosipulin ja rouhittujen pähkinöiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit