Kahden juuston pienet tonnikalapasteijat sopivat hyvin kahvipöytään tai vaikka retkievääksi. Tässä ohjeessa on käytetty valmistaikinaa, jonka avulla ne valmistuvat nopeasti.
Täyte on helppo tehdä. Ainekset sekoitetaan kulhossa ja täyte on heti käyttövalmis.
Täytteessä on käytetty muun muassa tonnikalaa, juustoraastetta sekä tuorejuustoa. Tonnikalaa valitessa kannattaa suosia tuotteita, joissa on vastuullisesta pyyntitavasta kertova MSC-merkki.
Pasteijoiden täytteessä oleva juustoraaste sulaa mukavasti uunissa. Taikina saa paistuessaan rapean pinnan.
Voit muotoilla pasteijat painamalla taikinasta piparkakkumuoteilla haluamiasi muotoja. Sydämet sopivat täydellisesti tämän viikon ystävänpäivän teemaan.
Nämä suolaiset herkut sopivat myös vaikka eväiksi laskiaismäkeen.
Kahden juuston tonnikalapasteijat
Annoksia: noin 8-10 kpl
Ainekset
1 pkt (600 g) lehtitaikinalevy
80 g tonnikalaa vedessä (suosi MSC-merkittyä tonnikalaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl juustoraastetta
1 tl sitruunamehua
2 tl tuoretta hienonnettua tilliä
ripaus jauhettua mustapippuria
ripaus suolaa
1 kananmuna voiteluun
Ota lehtitaikinalevy noin tuntia ennen valmistusta pakastimesta huoneenlämpöön.
Avaa sulanut taikinalevy ja nosta se leivinpaperin päälle. Kauli taikinaa vielä hieman ohuemmaksi.
Paina muoteilla taikinasta paloja tai leikkaa taikina taikinapyörällä sopivan kokoisiksi paloiksi.
Avaa tonnikalapurkki ja valuta neste. Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja lusikoi täyte pursotus- tai pakastepussiin.
Leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota täytettä joka toiselle pohjalle.
Kostuta hieman taikinapohjan reunoja ja nosta toinen taikinapala täytteen päälle. Paina reunat kunnolla kiinni.
Voit painaa saumakohdan haarukalla vielä tiiviimmin kiinni, jotta pasteija ei aukea paiston aikana.
Tee vielä pieniä reikiä pasteijan pintaan esimerkiksi cocktail- tai varrastikulla.
Nosta pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle. Riko kananmuna lasissa ja voitele pasteijat kananmunalla pullasutia apuna käyttäen.
Paista pasteijoita 200 asteessa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes pasteijat ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.
Paistoaika riippuu pasteijoiden koosta.
Vinkki! Voit kaulia ylimääräiset taikinapalat uudestaan ja valmistaa niistä lisää pasteijoita. Huomioi kuitenkin, ettei näissä lopputulos ole ihan yhtä lehtevä ja tasainen kuin ensimmäisissä pasteijoissa.
Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.
Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.
Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.
Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.