Tässä on herkullinen lihapullakastike – makuyhdistelmä, joka toimii - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tässä on herkullinen lihapullakastike – makuyhdistelmä, joka toimii

Lihapullat ja kastike saavat riittävän suolaisuutensa parmesaanista.

Toiveruokapäivä! Italialaistyylisessä tomaattisessa lihapullakastikkeessa on maut kohdallaan.­

1.2. 14:06

Suolaa tulee kotikeittiössä lisättyä ruokaan usein hieman liikaa. Suola korostaa muita makuja, ja jos maustaminen on vähäistä, ruoka tuntuu tarvitsevan helposti ylimääräisen ripauksen.

Oheisessa italialaisten lihapullien ohjeessa ruokaan ei lisätä lainkaan suolaa. Ainakaan sellaisenaan. Riittävän suolaisuutensa lihapullat saavat nimittäin joukkoon raastetusta parmesaanista. Lisäksi juuston umamisuus sekä tomaattipyreen ja balsamicon happo saavat maun tuntumaan aivan riittävän suolaiselta.

Viimeisen lisän makuun antavat yrtit, mustapippuri sekä valkosipuli, jota voi halutessaan silputa ruokaan reilumminkin.

Italialainen lihapullakastike on kotonaan keitetyn spagetin tai muun pastan seurassa. Senkin voi halutessaan keittää kypsäksi vähäsuolaisessa tai jopa suolattomassa vedessä.

Katso ohje Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit