Ruokabloggaaja ja tietokirjailija Lotta Viitaniemi, 39, on kuollut onnettomuudessa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ruokabloggaaja ja tietokirjailija Lotta Viitaniemi, 39, on kuollut onnettomuudessa

Lotta Viitaniemi tunnetaan myös Syötävän hyvä -blogista ja ruokakirjasta.

Lotta Viitaniemi työskenteli ruokablogaajana, ruokakirjailijana, tietokirjailijana sekä visuaalisena suunnittelijana. Hän oli yksi Biohakkerin käsikirjan tekijöistä.­

25.1. 16:37

Tietokirjailija ja ruokabloggaaja Lotta Viitaniemi, kuoli tapaturmaisesti onnettomuudessa 31. joulukuuta 2020 Helsingissä, Biohacker Center BHC Oy kertoo tiedotteessa.

Hän oli 39-vuotias.

Lotta Viitaniemi tunnetaan Syötävän hyvä -blogistaan. Suru-uutinen kerrottiin myös Facebookissa blogin sivuilla. Viitaniemen kollega, tietokirjailija Teemu Arina vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille.

Lotta Viitaniemi oli yksi Biohacker Centerin perustajista ja toimi yrityksessä myös muun muassa graafisena ja visuaalisena suunnittelijana.

– Syötävän hyvä -blogi oli hänen henkilökohtainen projektinsa, jonka kautta hän pääsi toteuttamaan intohimoaan ja tuomaan esiin taitojaan visuaalisesti, esteettisesti ja ravitsemuksellisesti ruoan kautta, Arina kertoo Ilta-Sanomille maanantaina.

Viitaniemi oli kotoisin Seinäjoelta ja asui Helsingissä.

”Esikuva monille ihmisille”

Lotta Viitaniemi oli mukana myös Biohakkerin käsikirja -sarjan tekemisessä.

– Eri kielille käännettyjen kirjojen kautta hän pääsi vaikuttamaan satoihin tuhansiin ihmisiin ympäri maailmaa. Hän ei koskaan halunnut omaa nimeään kanteen, vaikka hän teki visuaalisuuden lisäksi käytännössä kolmasosan sisällöstä.

Teemu Arina kuvailee Lotta Viitaniemen tehneen viimeisen parin vuoden aikana paljon ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden eteen.

– Erityisesti viime vuoden aikana hän oli esikuva monelle ihmiselle. Tämä on koskettanut kaikkia, jotka hänet tunsivat.

– Lotta muistetaan paljon nähneenä seikkailumielisenä matkailijana, ruokablogin tekijänä sekä ruokakirjoistaan tunnettuna huippukokkina, Syötävän hyvä-sivulla julkaistussa muistokirjoituksessa kuvaillaan.

Kirjoituksessa on ystävien muistoja.

– Lotta oli rohkea, unelmiensa toteuttaja, avoin, aito ja rehellinen ystävä. Suru ja ikävä on valtava, jota kiitollisuus ja suurenmoiset muistot kuitenkin sävyttävät. Lotan ystävän sanoin: Lotta antoi meille syötävän hyvät reseptit elämään.

Lotta Viitaniemen kirjallisiin sekä visuaalisiin teoksiin kuuluvat Biohakkerin stressikirja (2018), Syötävän hyvät – 38 salaattia ja kulhoa (2018), Biohakkerin flunssaopas (2020), Biohakkerin kolesteroliopas (2020) sekä Biohakkerin ravitsemusopas (2021).

Ilta-Sanomat haastatteli Viitaniemeä vuonna 2018, jolloin ilmestyi hänen ensimmäinen kirjansa Syötävän hyvät 38 salaattia ja kulhoa (Atena 2018).

Lue lisää: Lotta Viitaniemi kertoo, mitä kaappiin kannattaa aina varata, jotta kunnon salaatin saa tehtyä helposti: ”Salaatista ei saa jäädä nälkä”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit