Henri Alénin helppo arkiruoka, josta riittää seuraavaankin päivään: ”Pirun hyvä” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Henri Alénin helppo arkiruoka, josta riittää seuraavaankin päivään: ”Pirun hyvä”

Maukkaat uuniruoat sopivat kylmiin keleihin.

Tämä uuniruoka on juustonystävän unelma. Ruoka on tuhti, minkä vuoksi sitä jää helposti vielä seuraavaan, kokkausvapaaseen päivään.­

15.1. 15:30

Outin Koronapasta, Ilen sitruunapippurikana ja itkukanapasta olivat viime vuonna somessa näkyviä ruokaohjeita.

Ravintoloitsija ja kokki Henri Alén on myös luonut suosittuja reseptejä, joista esimerkiksi vuonna 2014 lentoon lähteneen Muttikastikkeen reseptiä etsitään edelleen toistuvasti.

Alénin uusi somessa julkaisema ohje on helppo ja maukas uuniruoka, jota nauttii mielellään talvisen ulkoilun jälkeen.

– Se oli kyllä yllättävä hitti Insta-seuraajieni keskuudessa ja pirun hyvä, vähän erilainen resepti. On sellaista myräkässä nautittavaa lohturuokaa, että oksat pois, hän kuvailee Ilta-Sanomille.

– Tuli niin NAM, yksi ohjetta kokeilleen kommentti kuuluu.

Vuoallisesta riittää seuraavaankin päivään.

Gnocchivuoka

  • 1 kg kaupan gnoccheja

  • 50 g chorizoa

  • 2 sipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 2 purkkia tomaattimurskaa (esimerkiksi Mutti)

  • pala kesäkurpitsaa

  • 1 ps broccolinia (varsiparsakaali)

  • 1 mozzarellapallo

  • 2 dl raastettua parmesaania

  • basilikaa

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Pilko sipulit, kesäkurpitsa ja chorizo ohuiksi viipaleiksi.

  2. Kuullota chorizo, sipulit ja kesäkurpitsa korkeareunaisessa paistinpannussa.

  3. Lisää tomaattimurska, lisää suola ja pippuri ja anna hautua 20 minuuttia.

  4. Keitä gnoccheja 5 minuuttia ja valuta.

  5. Pilko varsiparsakaalit ja paahda öljyssä kuumalla pannulla nopeasti.

  6. Lämmitä uuni 210 asteeseen.

  7. Kaada tomaattimurskaseos uunivuokaan gnocchien päälle.

  8. Lisää mukaan varsiparsakaalit ja sekoita varovasti.

  9. Raasta parmesaani.

  10. Ripottele parmesaania päälle. Lisää myös revitty mozzarella.

  11. Paista uunissa 25 minuuttia ja lisää lopuksi basilika.

Resepti: Henri Alenin Instagram

Gnocchit olivat raaka-aineena myös Kokit ja potit -ruokablogia kirjoittavan Hannele Hyvärisen herkullisessa arkiruokaohjeessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit