Voiko olla parempaa: maukas ja täyttävä ruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa. Tiskiäkään ei juuri synny.
Kokit ja potit -ruokablogia kirjoittavan Hannele Hyvärisen gnocchivuoan ohje syntyi lennosta.
– Se syntyi, kun tulin reissusta ja jääkaapissa ei ollut juuri mitään. Näinhän ne monet toimivat ja hyvät ohjeet syntyvätkin, arjen tarpeista, hän kertoo Ilta-Sanomille.
Erilaisia pastavuokia ja gnocchivuokien ohjeita on paljonkin, mutta tässä ohjeessa maukkaisiin gnoccheihin yhdistetään myös halloumia. Lisäksi purjo tuo ruokaan sopivaa makeutta sekä rakenteeseen mukavaa mehukkuutta. Ohje on saanut hyvän vastaanoton, eikä ihme.
Vuokaan ei tarvita montaakaan ainesta. Pilkkomista on vain purjon verran, muutoin kaikki ainesosat sekoitetaan yhteen vuokaan ja paahdetaan uunissa.
– Huh, mikä arkiruoka! Tämä on kaikille meille, jotka pidämme helposta arkikokkailusta, arjentaklaajista ja yhden astian ihmeistä, Hannele Hyvärinen kirjoitti Instagramissa.
Herkullinen arkiruoka on puolessa tunnissa valmis.
Gnocchivuoka
(4 annosta)
500 g gnoccheja
250 g kirsikkatomaatteja
1 pienehkö purjo
3 rkl oliiviöljyä
hieman suolaa
mustapippuria
200 g halloumijuustoa (+ hieman öljyä)
tuoretta basilikaa tai esim. rukolaa
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kaada reilunkokoiseen uunivuokaan tai uunipellille gnocchit, kirsikkatomaatit sekä puoliksi halkaistu, pätkitty purjo. Käytä purjosta vaalea osa sekä mehevät vihreät osat.
Kaada sekaan oliiviöljy ja sekoita.
Mausta suolalla ja pippurilla. Muista, että halloumi on suolaista, joten ole maltillinen suolan kanssa.
Paista 15 minuuttia.
Lisää kuutioitu halloumi ja tilkka öljyä ja paista vielä 10 minuuttia.
Voit myös lisätä halloumin heti ja sekoittaa sen muiden ainesten joukkoon. Silloin 20 minuutin paistoaika riittää ja gnocchit jäävät pehmeämmäksi. Molemmat tavat ovat hyviä, valitse omasi.
Ruokaan voi lisätä myös tuoretta tai kuivattua chiliä.
Resepti: Kokit ja potit