Osaatko kokata tofua oikein? Helppo tekniikka, jolla siitä saa todella maukasta ja ihanan rapeaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Osaatko kokata tofua oikein? Helppo tekniikka, jolla siitä saa todella maukasta ja ihanan rapeaa

Kuivaksi taputeltu ja huolellisesti paistettu tofu imaisee pannulla chilikastikkeen maut.

Indonesialaistyylinen maustekastike tekee tavallisesta tofusta superherkullista.­

13.1. 11:05

Tavallinen, kiinteä tofu on pannuvalmista sellaisenaan, kuivaksi taputeltuna. Moni huomaakin poistaa tofun pinnalta ylimääräisen kosteuden talouspaperilla ennen paistamista.

Jos tofun haluaa imaisevan pannulta makuja itseensä ja paistuvan ihanan rapeaksi, se on kuitenkin syytä valuttaa kunnolla kuivaksi.

Oheisessa ohjeessa muistutetaan, kuinka valutus tapahtuu. Tofukimpale kääritään talouspaperikerrosten väliin ja annetaan tekeytyä painon alla, jolloin ylimääräinen kosteus irtoaa ja imeytyy paperiin.

Tämän jälkeen tofu on helppo paistaa rapeaksi. Pannulla entisestään kuivahtanut pinta vetää vielä herkemmin maustekastikkeen makuja itseensä.

Tätä ideaa hyödynnetään oheisessa indonesialaistyylisessä reseptissä, jossa tofu saa makunsa hapanimelästä maustekastikkeesta. Lisukkeeksi sopii bataattikuutioilla höystetty riisi.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit