Ravitsevassa ja hieman kevyemmässä ateriassa puolet on kasviksia, kerroimme viime viikolla.
Salaatti voi olla ravitseva, herkullinen pääruoka.
Kokosimme Ruokalan reseptiarkistosta seitsemän hyvää, täyttävää salaattiohjetta. Ne voivat tarjota ideoita itselle sopivan, täyttävän salaatin tekemiseen.
Moni käyttää salaatin pohjana esimerkiksi jäävuorisalaattia. Eri lajikkeissa on kuitenkin muitakin hyviä vaihtoehtoja. Tummanvihreissä lajikkeissa on enemmän ravinteita kuin vaaleammissa. Myös kaalit ovat edullisia ja ravinteikkaita ja sopivat salaattiin.
Ruokaisuutta salaatteihin voi lisätä muassa linsseillä, pavuilla, pähkinöillä, siemenillä, paahdetuilla juureksilla ja tofulla. Kananmunat ovat myös hyvä lisä.
Pavut ja linssit ovat edullisia ja proteiinipitoisia aineksia salaatteihin.
Näillä ohjeilla voi valmistaa maukkaita salaatteja. Resepteistä voi saada ideoita omaan, herkulliseen lounassalaattiin.
Kana-fetasalaatti lehtikaalilla ja harissavinaigrettella
Kasvisversio Nizzan salaatista
Ruusukaalisalaatti on herkullinen lisuke.