Talvisen viikon arkiruokalista on monipuolinen.
Maanantaina valmistetaan juuressose-jauhelihalaatikkoa. Tässä ruoassa voi käyttää perunaa, porkkanaa tai juuriselleriä oman maun mukaan. Jauhelihan sijaan toimivat myös esimerkiksi nyhtökaura, härkis, tofu tai muu kasvisproteiini. Pakastepinaatti tuo ruokaan vielä lisää ravinteikkuutta sekä makua.
Tiistaina on vuorossa marokkolainen kanapata, jossa broilerinkoivet tai rintapalat maustetaan maukkaassa, mausteisessa marinadissa. Herkullisessa arkiruoassa maistuvat muun muassa valkosipuli, sitruuna, chili ja ras el hanout -mausteseos.
Keskiviikkona tehdään kevyt punajuuri-appelsiinisalaatti. Torstaina tehdään nopeaa kotiruokaa, pestoa ja pastaa. Peston tekeminen kotona on todella helppoa: ainekset laitetaan tehosekoittimeen ja surautetaan tahnaksi.
Perjantaina keitetään maukasta bataattisosekeittoa.
Lisää valmiita arkiviikkojen ruokalistoja löydät täältä.
Maanantai
Tiistai
Keskiviikko
Torstai
Kahden kaalin pesto ja spelttipastaa