Helppoa ja herkullista! Sitruunamuffinit tuovat taivaallisen tuoksun keittiöön - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Helppoa ja herkullista! Sitruunamuffinit tuovat taivaallisen tuoksun keittiöön

Näissä muffinseissa hurmaa murukerros.

10.1. 16:30

Näin vuoden alkuun on mukava leipoa hieman raikkaampia leivonnaisia. Nämä sitruunamuffinssit tuovat ihanan tuoksun keittiöön ja maistuvat herkullisilta.

Sitruunamuffinssit ovat helppoja valmistaa. Ainekset vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan muffinssivuoissa.

Minä käytän yleensä aina muffinssipeltiä muffinssien paistamiseen, jotta ne kohoavat kauniisti eivätkä leviä. Jos sinulla ei ole käytössäsi muffinssipeltiä, suosittelen silloin käyttämään vahvempia muffinssivuokia.

Tällaisia ovat esimerkiksi amerikkalaisille muffinsseille suunnitellut hieman kestävämmät vuoat tai pahvista tehdyt vuoat. Leivonnaisten määrä riippuu muffinssivuokien sekä pellin koosta.

Tein näiden sitruunamuffinssien päälle vielä rapean murukerroksen, joka tuo makeutta ja rouheisuutta näille muffinsseille. Se antaa herkuille myös näyttävän ulkonäön.

Sitruunamuffinssit

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl sokeria

  • ½ tl leivinjauhetta

  • ½ tl ruokasoodaa

  • 1/3 tl suolaa

  • 1 sitruuna

  • 1 ½ dl maitoa

  • 1 ½ dl kermaa

  • 2 kananmunaa

  • ½ dl ruokaöljyä

Muru

  • 50 g voita

  • 3 rkl sokeria

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

Mittaa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola vatkauskulhoon. Sekoita ne keskenään.

Pese sitruuna ja raasta sen kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Lisää raaste kuivien aineiden joukkoon.

Purista sitruunasta mehua puoli desilitraa. Sekoita sitruunamehu, kerma ja maito keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja ruokaöljy.

Lisää molemmat nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja lusikoi taikinaa noin ¾ muffinssivuoan korkeudesta noin 12 muffinssivuokaan.

Valmista muffinssien päälle muru sulattamalla voi ja sekoittamalla sen joukkoon sokeri ja vehnäjauhot.

Sekoittele seos vielä käsin muruseokseksi ja ripottele se muffinssien päälle.

Paista sitruunamuffinsseja 175 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit