Näitä sushiravintoloita kehutaan: Syrjäisellä ja unohtuneella ostarilla on 13 neliön paikka, joka saa hehkutusta – ”Ehkäpä parasta mitä olen koskaan syönyt” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näitä sushiravintoloita kehutaan: Syrjäisellä ja unohtuneella ostarilla on 13 neliön paikka, joka saa hehkutusta – ”Ehkäpä parasta mitä olen koskaan syönyt”

Listasimme kehuja keränneitä sushiravintoloita Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

8.1. 15:10

Nyt on todellinen sushibuumi, kerroimme viime viikolla. Isojen markettiketjujen myyntidatassa näkyy sushin kysynnän reilu kasvu.

Joulunakin sushia ostettiin reippaasti.

Koostimme matkailu- ja pöytävarauspalveluissa hyviä arvioita saaneita sushiravintoloita, jotka sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Arviointipalveluissa pisteytykset koostuvat jopa sadoista arvioista.

Sushin suosio on noussut Suomessa reippaasti viime vuosina.­

Jutussa mainitut ravintolat ovat saaneet TableOnlinessa, Tripadvisorissa ja Facebookissa vähintään neljä pistettä viidestä.

Seuraavat listat perustuvat tammikuun alun tilanteeseen.

TableOnlinen 5 parasta

Kysyimme Suomen suurimpiin pöytävarauspalveluihin kuuluvalta TableOnlinelta, mitkä sushiravintolat ovat saaneet parhaita arvosteluja.

TableOnlinen listaan ylsivät seuraavat ravintolat. Ne ovat saaneet arvioita keskimäärin lähellä parasta, viiden pisteen arvosanaa:

Helsinki:

  • Sushibar + wine Kallio

  • Ravintola Koto

  • Umeshu

Turku:

  • Karu izakaya

Lappeenranta:

  • Tang Capital

Helsingin kehuttuja paikkoja

Ravintola Koto ja Umeshu ovat saaneet myös Tripadvisorissa hyviä pisteitä. Ne ylsivät tammikuun alussa palvelussa Helsingin kymmenen parhaan sushiravintolan listalle.

– Superhyvää, voi kun joka päivä vois olla Umeshu-päivä. Vahva suositus nautinnollisiin hetkiin, Umeshua kehutaan Tripadvisorissa.

– Sairaan hyvä ruoka, siitä todettiin myös.

Umeshu saa kehuja.­

Hyviä pisteitä Tripadvisorissa keräsi myös Taka-Töölössä sijaitseva Sushi Wagocoro.

– Lähimmäksi olen päässyt japanilaiseen sushielämykseen Suomessa ja se oli herkullista, Facebookissa kehuttiin.

– Aitoa japanilaista sushia. Kerta kaikkiaan maukasta!

Sushi Wagocoron tarjontaa.­

Ravintola Tokyo55, Fredrikinkadulla sijaitseva Sushibar + Wine sekä Konnichiwa kuuluivat lisäksi kymmenen kärkeen.

– Sushipöytä oli tosi monipuolinen ja oli herkkua, Konnichiwaa kehutaan.

– Ravintolassa on maukkaat sushit.

Myös Mannerheimintiellä sijaitseva Fuku sekä Minato Sushi Kalevankadulla saavat positiivista palautetta.

– Parasta! Laadukasta sushia, Facebookissa kehutaan Minato Sushia.

Minato Sushissa Hietalahdessa pakattiin lähteviä tilausannoksia marraskuussa.­

Syrjäisen ostarin helmi

Tripadvisorissa täydet viisi pistettä kerännyt Min Sushi sijaitsee Helsingin Lehtisaaressa, vuonna 1966 rakennetusta ostoskeskuksesta.

– Ehkäpä parasta sushia mitä olen koskaan syönyt, asiakas kirjoitti arvioonsa.

Paikka on hieman syrjässä, minkä arvioita kirjoittaneetkin mainitsevat.

– Hassua, että tällä ränsistyneellä ja unohtuneella ostarilla sijaitsee kaksi Helsingin etnisten ravintoloiden parhaimmistoon kuuluvaa ruokapaikkaa ihan vierekkäin, tyytyväinen asiakas kirjoittaa ja toteaa, että ”annos oli runsas ja maukas, palvelu erinomaista”.

Lehtisaaren ostoskeskuksen mahdollisen purkamisen aikataulu ei ole vielä tiedossa. Min Sushin lisäksi toinen samassa ostoskeskuksessa sijaitseva ravintola sai TripAdvisorissa kehuja. Se on Lähi-idän ruokaa tarjoava Old Jerusalem.­

– Todella hyvää, huolella tehtyä tavaraa, toinen joulukuussa 2020 tehty arvio kertoo.

– Palvelu ystävällistä, jopa sydämellistä. Tälle autiolle ostarille kannattaa todellakin eksyä. Suosikkini on sushisetti C.

Ravintola on löytänyt uskolliset asiakkaat syrjäisestä sijainnista huolimatta.­

Ravintola on vain noin 13 neliömetrin kokoinen. Nykyisen sijainnin tulevaisuudesta ei ole varmuutta, sillä Lehtisaaren ostoskeskus on ollut viime vuosina purku-uhan alla uusien talojen tieltä.

Min Sushi toimii tiloissa kuitenkin vielä toistaiseksi. Tietoa ostoskeskuksen mahdollisen purkamisen aikataulusta ei vielä ole.

Turku

Ravintola Karu Izakaya on tammikuun ensimmäisellä viikolla Tripadvisorin ykkösenä Turun sushipaikoista. Ravintola tarjoaa muutakin kuin sushia ja saa kehuja.

– Ruokaa voi kuvata vain uskomattoman hyväksi.

Sushi Panda ja Kado Sushi Bar ovat myös keränneet myönteisiä arvioita.

– Turun parhaat sushit ja sushi bowl on uusi suosikkimme, tyytyväinen asiakas kehuu Kado Sushi Baaria.

Kobe Sushi on myös yksi Turun kehuttu sushipaikka.

– Monipuolinen sushipaikka, hyvä valikoima pöytiin tuodussa, itse valitussa buffetissa.

Tampere

Maka Sushi Tampere on Tripadvisorin listalla, jossa on Tampereen 10 parasta sushiravintolaa.

– Loistavan makuisia susheja ja kotiin kuljetettunakin hyviä. Monipuolisia makuja, yksi kommentti kuuluu.

Fujimi on kerännyt arvioita lähelle viiden pisteen keskiarvoa.

– Pieni ja intiimi sushipaikka. Runsas valikoima. Vierailusta jäi kirjaimellisesti hyvä maku suuhun, tuore arvio kuuluu.

Ravintolassa on muutakin kuin sushia. Tripadvisorissa julkaistun arvion mukaan sitä voi suositella koko tarjonnastaan.

– Suosittelen todella japanilaisen ruuan ystäville. Ei pipertelyä vaan autenttista ja herkullista perusruokaa täydellisesti valmistettuna.

– Ihanan sydämellinen sekä nopea palvelu ja valehtelematta parasta sushia, jota olen ikinä syönyt, toinen kehuu.

Masu Asian Bistro sekä kauppahallissa sijaitseva Sushibar Umami ovat myös 10 parhaita arvioita saaneet sushipaikan listalla.

– Poikkeuksellisen hyvää sushia, yksi kehu Umamista kuuluu.

– Mielettömän hyvää sushia, poikkeuksetta aina. Riisi taivaallista, kala hyvää ja aina tuoretta. Ihastuttava miljöö keskellä kauppahallia. Jännittävin osio onkin aina, mahtuuko syömään tai onko riisiä jäljellä.

Arviointipalveluiden pisteytykset

Mainittujen Tripadvisorin ja TableOnlinen arviot perustuvat satoihin, joskus jopa tuhansiin annettuihin pisteisiin. Kriittistä kuluttajaa kiinnostaa luonnollisesti se, vaikutetaanko arvioihin, onko niiden takana palkitsemista? Tripadvisorin sivuilla mainitaan, että kannustimien jakaminen hyviä arvioita vastaan on kiellettyä. TableOnlinen pisteet perustuvat pöytävarauksia tehneiden asiakkaiden arvioihin.

Jos haluaa tehdä laajempaa kartoitusta, onkin hyvä katsoa myös esimerkiksi ravintoloiden omilla Facebook-sivuilla julkaistuja kommentteja, arvioita ja pisteytyksiä. Jutussa mainituissa arviointipalveluiden arvioissa ja ravintoloiden omilla Facebook-sivuilla olevissa pisteytyksissä ei ollut suuria eroja. Positiivisten kommenttien lisäksi on aina myös kritiikkiä.

Entä muu Suomi? Kerro alla olevaan keskusteluun suosikkiravintolasi ja miksi sitä voisi suositella. Vai puuttuiko listalta jokin erityisen hyvä paikka?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit