Halloumiröstit – nyt on hyvä kasvismättö! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Halloumiröstit – nyt on hyvä kasvismättö!

Ilta-Sanomien Kaisla Kuuskoski kokeili uuden kasviskeittokirjan ohjetta.

Sitruuna tuo raikkautta rasvaiseen röstiin. Kuva: Julia Tuvesson, Arkivegeä! Vaivatonta ja monipuolista kasvisruokaa joka päivään (Atena)­

28.12.2020 20:02

Testissä: Julia Tuvesson: Arkivegeä! Vaivatonta ja monipuolista kasvisruokaa joka päivään (Atena)

Mikä: Ruotsalaisen kasvisruokabloggarin toinen suomennettu vegekirja. Yksinkertaisia ja melko nopeita pääruokareseptejä arkeen. Pyrkimys on olla helppoa, halpaa ja ekologista. Reseptejä on reilut 50.

Miellytti: Hyvä kombo: tuoreita ideoita vanhalle kasvissyöjälle ja helppo opas kasvisruokaan tutustuvalle. Kirjassa hehkutetaan mm. ”kaappimallin” mukaan kokkausta. Ideana on täyttää keittiön kaapit tykötarpeilla ja kokata sitten, sillä mitä löytyy. Kuulostaa arjelta.

Oiva opus, jos jääkaappiin jäävät ruoantähteet tuottavat ongelmia. Kuten Tuvessonin Vuokakirjassakin, luvassa on paljon tahnoja ja halloumia.

Mietitytti: Kirja on todella samanhenkinen kuin Tuvessonin Vuokakirja – mikä ei toki ole huono seikka.

Minä kokeilin: Halloumiröstit saivat veden kielelle jo ajatuksesta, joten valinta oli selvä. Herkullinen kyproslaisjuusto ei kuitenkaan mielestäni tuonut rösteihin juurikaan lisäarvoa. Helppo artisokkatahna taas tukevoitti röstejä mukavasti.

Sitruuna teki ateriasta lähestulkoon raikkaan. Vieraatkin pitivät. Reseptiä oli vaivatonta seurata, vaikka röstien paistamisessa kuluikin vähän pidempään kuin kirjan kertoma 20 minuuttia.

Seuraavaksi tahdon kirjasta halloumi-tikka masalaa.

Halloumiröstit ja latva-artisokkatahna

Latva-artisokkatahna:

  • 2 dl kuivattuja vihreitä linssejä

  • 1 purkki marinoituja latva-artisokkia öljyssä à 290 g

  • 1 rkl majoneesia

  • 2 tl sitruunamehua

  • suolaa ja mustapippuria

Halloumiröstit

  • 200 g halloumia

  • 5–6 perunaa

  • runsaasti voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • 1 sitruuna lohkoina

  • 1 nippu tuoretta lehtipersiljaa karkeana silppuna

  • (tilliöljyä)

Latva-artisokkatahna: Keitä vihreitä linssejä paketin ohjeiden mukaan. Kaada mahdollinen ylimääräinen vesi pois ja anna jäähtyä hetki.

Soseuta keitettyjä linssejä, marinoituja latva-artisokkia ja vähän niiden marinointiöljyä, kunnes olet saanut sileän, melko kiinteän massan.

Sekoita joukkoon majoneesi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Halloumiröstit: Raasta halloumi ja kuorimattomat perunat karkeaksi raasteeksi raastinraudalla ja sekoita yhteen.

Paista 2–4 isoa röstiä paistinpannulla runsaassa voissa molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoa jokaisen röstin päällä iso nokare tahnaa, persiljaa, sitruunaa ja halutessasi tilliöljyä.

Tältä annos näytti kotona.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit