Konvehtipiirakka on täydellinen leivonnainen – tähän voi upottaa ylijääneet suklaat ja keksit - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Konvehtipiirakka on täydellinen leivonnainen – tähän voi upottaa ylijääneet suklaat ja keksit

Konvehtiherkun täyte on ihanan kuohkea.

Konvehtipiirakka on kaunis ja herkullinen.­

27.12.2020 16:30

Herkullinen konvehtipiirakka on täydellinen leivonnainen loppuvuoden kahvihetkiin. Tähän saat käytettyä joulujuhlista ylijääneet pikkuleivät ja keksit sekä suklaakonvehdit. Täytteen koostumus on unelmankevyt.

Piirakan täyte on hyydytetty vaahtokarkeilla ja suklaalla, jotka antavat piirakalle myös makeutta.

Makua ja väriä piirakalle antaa myös kaakaojauhe. Kerma tuo täytteeseen ihanaa kuohkeutta. Kauniilla konvehdeilla saat viimeisteltyä piirakan helposti ja näyttävästi.

Pohjaan voit käyttää oikeastaan mitä tahansa keksejä, piparkakkuja tai pikkuleipiä. Murskaa ne todella hienoksi muruksi, jotta pohja on mahdollisimman tasainen.

Katso alta resepti ja leivo tämä konvehtipiirakka vaikka tuleviin uudenvuoden juhliin. Voit valmistaa tämän herkun myös suoraan annosmaljoihin, jos sopivan kokoista piirakkavuokaa ei ole tarjolla.

Konvehtipiirakka

Pohja:

  • 150 g keksejä

  • 2 rkl voita

  • 1 rkl ruokaöljyä

Täyte:

  • 1 ½ dl maitoa

  • 100 g vaahtokarkkeja

  • 100 g maitosuklaata

  • 1 rkl kaakaojauhetta

  • 2 dl vispikermaa

  • suklaakonvehteja

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja lisää öljy voin joukkoon.

Lisää rasvaseos keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Painele keksimuru piirakkavuoan (noin 20-22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkavuoka täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin odottamaan.

Mittaa maito ja vaahtokarkit kattilaan. Kuumenna seosta sen verran, että vaahtokarkit sulavat maidon joukkoon.

Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja kaakaojauhe.

Sekoita niin, että suklaa sulaa joukkoon. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään noin puolen tunnin ajaksi.

Sekoittele välillä, jotta seos jäähtyy tasaisesti.

Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi ja nostele se jäähtyneen täytteen joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja painele konvehdit haluamallasi tavalla täytteeseen.

Nosta piirakka hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Leivontabloggaaja ja -kirjailija Taru Vihavainen kirjoittaa Pullahiiren reseptit ja leivonvinkit -palstaa, jossa hän jakaa leivontaohjeita ja keittiövinkkejä Ilta-Sanomien Ruokalan lukijoille.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän. Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit