Aluksi sille vähän naureskeltiin, mutta myyntiin se jäi – Tammisaaressa sijaitseva leipomo kehitti laskiaispullan jouluisen version: ”Aivan todella ihana joulupulla!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Aluksi sille vähän naureskeltiin, mutta myyntiin se jäi – Tammisaaressa sijaitseva leipomo kehitti laskiaispullan jouluisen version: ”Aivan todella ihana joulupulla!”

Leipomo kehitti jouluisen pullan niille, jotka rakastavat laskiaispullia.

Laskiaispullan jouluinen versio syntyy siten, että hillon tai marsipaanin sijaan pullan täytteeksi lisätään kerros raakaa piparkakkutaikinaa. Kermavaahto maustetaan glögillä.

8.12.2020 15:40

– Aivan todella ihana joulupulla!

Näin helsinkiläinen Jaana ja hänen miehensä kuvailevat hauskaa jouluherkkua, jonka he ostivat Tammisaaresta maantien varressa sijaitsevasta leipomosta. He ihastuivat tuotteeseen heti.

Kyseessä on laskiaispullan jouluinen versio, jonka tammisaarelainen leipomo Wi-Box Bageri lanseerasi ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Pirautimme leipomoon ja kysyimme, mistä idea sai alkunsa.

– Kondiittorit kehittivät leikkimielellä joulupullan, kun halusimme jotakin uutta. Aluksi osa asiakkaista naureskeli hieman sitä, että tarjoamme laskiaispullia jouluksi. Mutta jos rakastaa laskiaispullia, ei tarvitse odottaa joulun jälkeistä aikaa, toinen leipomon omistajista, Mika Äbb kertoo.

– Ihan mukavasti niistä on pidetty.

Näin ideaa voi kokeilla kotona:

Jos kaipaa muutakin kuin perinteisiä joululeivonnaisia, tammisaarelaisleipomon joulupullaideaa voi hyödyntää myös kotona:

  • Laskiaispullan jouluinen versio on aivan kuin laskiaispulla, mutta marsipaanin tai hillon tilalla onkin ohut kerros raakaa piparkakkutaikinaa.

  • Koko komeuden kruunaa kermavaahto, joka on maustettu glögillä.

  • Kermavaahto maustettiin leipomossa siten, että kermaan lisättiin pieni määrä glögitiivistettä.

Jos teet pullat alusta asti itse, voit hyödyntää pullien leipomisessa esimerkiksi tätä taikinaohjetta: Tästä taikinasta leivot elämäsi parhaat laskiaispullat

Joulupullaideaa voi hyvin kokeilla myös kaupan valmiisiin pulliin.

Torttutuutti ja ihana rahkavoitaikina

Kerroimme marraskuussa myös toisesta vaihtelua tuovasta joululeipomuksesta. Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen joulutuutit valmistetaan torttutaikinasta ja täytetään esimerkiksi luumuhillolla maustetulla kermalla.

Perinteinen torttutaikina sai taas maukasta makua, kun rahkavoitaikinassa käytettiin maitorahkan sijaan jogurttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit