Muistatko iki-ihanat lusikkaleivät? Näin onnistut niiden tekemisessä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Muistatko iki-ihanat lusikkaleivät? Näin onnistut niiden tekemisessä

Mureat, sokerissa kieritellyt ja hillolla täytetyt lusikkaleivät hurmaavat vuodesta toiseen.

Lusikkaleipien maun salaisuus on voissa, jonka annetaan paahtua kullankeltaiseksi.­

4.12.2020 7:30

Klassiset lusikkaleivät sopivat juhlaan kuin juhlaan.

Onnistut niiden tekemässä takuuvarmasti, kunhan muistat muutaman asian. Yksi kikoista on se, että taikina kannattaa muotoilla lämpimänä.

Lämmin taikina irtoaa nätisti lusikoista, joita käytetään apuna pikkuleipien muotoilussa. Parhaita lusikoita muotoiluun ovat vanhat jälkiruoka- tai kahvilusikat, joiden pesä on melko syvä.

Pikkuleipien paistamisessa kannattaa olla tarkkana etteivät ne kärähdä – paistoaika riippuu pikkuleipien koosta. Nosta pikkuleivät mieluummin hieman vaaleina uunista ja anna niiden jatkaa kypsymistä vielä hiukan kuumalla pellillä.

Löydät vinkit lusikkaleipien tekoon Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit