Ihanat piparkakun makuiset cookie-keksit – jouluiset suklaaherkut syntyvät todella helposti - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ihanat piparkakun makuiset cookie-keksit – jouluiset suklaaherkut syntyvät todella helposti

Herkkukekseissä yhdistyvät suklaa ja jouluiset maut.

29.11.2020 16:30

Joulua odotellessa on hyvä aika leipoa herkkuja.

Yhdistin perinteiset cookie-keksit, piparkakkumausteen ja suklaasattumat. Sain valmistettua herkulliset piparkakunmakuiset suklaakeksit.

Nämä keksit ovat todella helppoja valmistaa ja niitä on mukava leipoa vaikka koko perheen kanssa. Jokainen voi pyöritellä omat keksit uunipellille.

Tässä ei ole niin tarkkaa ovatko keksit täysin pyöreitä. Maku on kuitenkin sama.

Voit käyttää taikinan annosteluun myös keksikauhaa, joka soveltuu erinomaisesti tasakokoisten keksien valmistamiseen. Pärjäät kuitenkin oikein hyvin myös ilman erikoisvälineitä.

Leivo nämä keksiherkut vaikka arki-illan herkutteluhetkeen.

Piparkakunmakuiset suklaakeksit

(noin 15 kpl)

  • 250 g voita

  • 1 ½ dl sokeria

  • 1 ½ dl fariinisokeria

  • 2 kananmuna

  • 7 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2-3 tl piparkakkumaustetta

  • 200 g maitosuklaata

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään muutaman minuutin ajan vatkauskulhossa sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Lisää joukkoon kananmunat, yksi kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja pilko suklaa sopivan kokoisiksi sattumiksi.

Lisää rasvaseoksen joukkoon kuivat aineet ja lopuksi suklaa. Voit jättää osan suklaapaloista odottelemaan keksien viimeistelyä.

Sekoita taikina lastalla sekaisin.

Jaa taikina noin 15 yhtä suureen osaan ja pyörittele palloiksi.

Nosta taikinapallot kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle.

Paina taikinapalloja kädellä tasaisiksi ennen paistoa ja ripottele niiden päälle vielä eroon otetut suklaasattumat.

Paista keksejä 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. Herkuttele heti lämpiminä vaikka kylmän maidon kanssa.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit