Nyt on herkulliset pasteijat! Kahden juuston herkut tehdään muffinivuokiin - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Nyt on herkulliset pasteijat! Kahden juuston herkut tehdään muffinivuokiin

Nämä pasteijat ovat täydellistä suolaista tarjottavaa kahvipöytään.

22.11. 16:30

Kahden juuston pinaattipasteijat ovat helppoja valmistaa. Pohjana voit käyttää valmista voi- tai torttutaikinaa. Täytteenä toimii erinomaisesti pinaatti yhdistettynä kahteen erilaiseen juustoon.

Painoin taikinapalaset muffinssipellin koloihin yhdessä samankokoisen leivinpaperipalan kanssa. Leivonnaiset irtoavat näin nätisti muffinssipellistä paiston jälkeen ja samalla leivinpaperi suojaa muffinssipeltiä.

Leivinpaperi suojaa myös leivonnaista tarjoiluvaiheessa. Lisäksi pasteijat irtoavat pellistä helposti.

Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä käytettävissä, voit tehdä nämä myös sopivan kokoisiin kuumuutta kestäviin kahvikuppeihin tai vaikka foliovuokiin.

Katso alta resepti ja leivo nämä suolaiset herkut vaikka pilkkujoulukauden aloitukseen tai ulkoiluhetken retkievääksi.

Kahden juuston pinaattipasteijat

  • 3 kpl (á 100 g) voi- tai torttutaikinalevyä

Täyte:

  • 85 g hienonnettua pakastepinaattia

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 25 g parmesaaniraastetta

  • 1 kananmuna

  • 1/4 tl suolaa

  • 1/5 tl hienonnettua valkopippuria

  • (maustamatonta tuorejuustoa koristeluun)

Valmistusohjeet

  1. Ota voi- tai torttutaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa levyt kahteen osaan, jolloin saat kuusi saman kokoista taikinapalaa.

  3. Valmista täyte sulattamalla pinaatti. Sekoita sulatetun pinaatin joukkoon tuorejuusto, parmesaaniraaste, kananmuna sekä mausteet.

  4. Vatkaa seos sekaisin.

  5. Laita taikinapalat muffinssipellin koloihin niin, että niistä muodostuu selkeät kupit.

  6. Lusikoi täytettä jokaiseen kuppiin.

  7. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuutin ajan, tai kunnes pasteijat ovat kypsiä.

  8. Voit suojata leivonnaisia paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jotta ne eivät saa liikaa väriä pintaan.

  9. Anna jäähtyä hetki ja koristele esimerkiksi tuorejuustopursotuksilla.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit