Takuuhyvää! Tuomas Kyrön versio karjalanpaistista on kokeilemisen arvoinen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Takuuhyvää! Tuomas Kyrön versio karjalanpaistista on kokeilemisen arvoinen

Mureaksi hautunutta lihaa, maustepippuria ja suolaa. Kirjailija Tuomas Kyrön karjalanpaisti saa lisämakua porkkanoista ja laakerinlehdistä.

Kun karjalanpaisti saa hautua uunissa useita tunteja, lihasta tulee mureaa ja maukasta.­

22.11. 8:00

Karjalanpaisti on todellinen klassikkoruoka, joka perustuu kirkkaassa liemessä mureaksi haudutettuun lihaan. Mausteena on yleensä suolaa ja maustepippureita.

Kaikki karjalanpaistin ystävät allekirjoittavat nämä ominaisuudet. Mutta kuten rakastetuista ruokalajeista yleensä, myös karjalanpaistista on lukuisia erilaisia variaatioita.

Kuuluuko karjalanpaistiin lampaanliha? Entä porkkanat? Ruskistetaanko kaikki liha vai vain osa siitä? Ajatus siitä, minkälaista on oikea karjalanpaisti, riippuu todennäköisesti siitä kuinka kyseistä ruokalajia on totuttu valmistamaan oman suvun parissa.

Kirjailija Tuomas Kyrön versiossa karjalanpaisti maustetaan maustepippureiden lisäksi mustapippurilla ja laakerinlehdillä.

Lihan ohella pataan tulee sipulia ja porkkanoita, jotka hautuvat liemessä pehmeiksi ja maukkaiksi.

Ohjeen löydät Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit