Uusi jouluhitti? Annin kekseliäät torttutuutit keräävät ihasteluja: ”Aivan törkyhyviä!” - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Uusi jouluhitti? Annin kekseliäät torttutuutit keräävät ihasteluja: ”Aivan törkyhyviä!”

Ainakin somen perusteella joulutorttujen leipominen on käynnistynyt. Jos haluaa testata uusia joulutorttuversioita, Annin herkulliset tuutit kannattaa ottaa kokeiluun.

Jouluiset torttutuutit tehdään valmiista torttutaikinalevyistä ja ne täytetään luumumarmeladilla ja kermavaahdolla.­

20.11.2020 11:31

Toisille perinteet ovat ehdottoman tärkeitä joululeivonnaisissa, toiset taas innostuvat uusista versioista. Me Naiset kertoi tällä viikolla tämän joulun orastavasta uudesta jouluhitistä, kukkatortusta. Niiden tekemisessä käytetään piparimuottia ja muffinivuokia.

Kerroimme viime vuonna myös erilaisista täytevaihtoehdoista:

Toinen uudenlainen joulutorttuversio kerää myös ihastuneita kommentteja somessa.

Kermatuuttien jouluversio

Kyseessä ovat Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen joulutuutit. Niissä on perinteisen luumuisen joulutortun makumaailmaa, mutta ne muistuttavat myös klassisia ja mahdollisesti nostalgisia muistoja tuovia kermatuutteja.

– Tässä yhdistyvät perinteiset joulun maut. Itse käytin tässä luumumarmeladia, mutta yhtä hyvin ne voisi täyttää omena-kanelimarmeladilla, Anni kertoo.

– Minua näiden valmistamisessa inspiroivat myös klassiset kermamunkit, joita rakastan.

Annin Facebookiin ystäviensä kanssa perustamassa Joululeivonta-ryhmässä ohje on kerännyt satoja ihastuneita reaktioita.

– Testasin, aivan törkyhyviä, reseptiä kommentointiin.

– Samoin, aivan liian hyviä, toinen komppasi.

Torttutuutit

(noin 12 kpl)

  • 10 kpl torttutaikinalevyjä (1 kg paketti)

  • 4 dl vispikermaa

  • 1 purkki luumumarmeladia

  • 2 tl vaniljasokeria

  • noin 2 rkl tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia.

  2. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi.

  3. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi.

  4. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).

  5. Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle.

  6. Voit liimata seuraavan suikaleen kanamunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.

  7. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla.

  8. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225-asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.

  9. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.

  10. Irrota foliot tuuteista, vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.

  11. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla.

  12. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.

  13. Sihtaa torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.

Ohje: Annin uunissa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit