Nyt on taivaallinen viikonloppujälkkäri – toffee valmistuu kuin itsestään vain keittämällä purkkia - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Nyt on taivaallinen viikonloppujälkkäri – toffee valmistuu kuin itsestään vain keittämällä purkkia

Banoffee syntyy nopeasti valmiiksi karamellisoidusta kondensoidusta maidosta.

Banoffee-jälkiruokapiirakka rakentuu keksimuruista, banaanista, toffeesta ja kermavaahdosta.­

20.11.2020 7:30

Banoffee on alkuperältään englantilainen jälkiruokaherkku, jonka nimi on yhdistelmä sanoista banaani ja toffee.

Siinä keksimuruista ja voisulasta valmistettu pohja päällystetään banaaniviipaleilla, dulce de lechella eli notkealla toffeella ja kermavaahdolla.

Piirakkaan käytettävää toffeeta löytyy kaupan leivontahyllystä purkeissa valmiina.

Tämä karamellisoitu kondensoitu maito on kuin paksua kinuskikastiketta, jossa on ihanan paahteinen maku. Sitä käyttämällä herkku valmistuu nopeasti.

Voit valmistaa toffeeta itsekin. Purkillinen tavallista makeutettua kondensoitua maitoa karamellisoituu, kun keität säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä puolitoista tuntia.

Jos toffeeta kuluu paljon, samalla kannattaa keittää useampi purkillinen.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit