Banoffee on alkuperältään englantilainen jälkiruokaherkku, jonka nimi on yhdistelmä sanoista banaani ja toffee.
Siinä keksimuruista ja voisulasta valmistettu pohja päällystetään banaaniviipaleilla, dulce de lechella eli notkealla toffeella ja kermavaahdolla.
Piirakkaan käytettävää toffeeta löytyy kaupan leivontahyllystä purkeissa valmiina.
Tämä karamellisoitu kondensoitu maito on kuin paksua kinuskikastiketta, jossa on ihanan paahteinen maku. Sitä käyttämällä herkku valmistuu nopeasti.
Voit valmistaa toffeeta itsekin. Purkillinen tavallista makeutettua kondensoitua maitoa karamellisoituu, kun keität säilykepurkkia avaamattomana kiehuvassa vedessä puolitoista tuntia.
Jos toffeeta kuluu paljon, samalla kannattaa keittää useampi purkillinen.
Katso ohje Soppa365:stä!