Aiemmin hiljainen hotelliravintola on nyt iltaisin täyteen varattu – Tomi Björckin uusi paikka työllistää noin 30 uutta työntekijää

Tomi Björckin uudessa ravintolassa tarjoillaan thaimaalaisen keittotaidon makuja.

Uusi ravintola sijaitsee Hotel St. Georgen katutasossa.

13.11.2020 18:09

Uutiset ravintola-alalta ovat olleet kuluneen vuoden aikana synkkiä. Monissa ravintoloissa on jouduttu lomauttamaan työntekijöitä.

Silti alalla myös tapahtuu. Kerroimme lokakuun alussa uusista avauksista.

Australiassa asuva, mutta nyt pidempään Suomessa oleskellut Tomi Björck avasi elokuussa Helsinkiin kiinalaista ruokaa tarjoavan ravintolan, nyt marraskuussa hän on mukana vielä toisen uuden ravintolan avaamisessa. Uusi, thaikeittiöitä edustava Boon Nam on aiemmin hieman hiljaiseksi jääneen St. George -hotellin ravintolatiloissa.

Mukana ovat perustajina ja omistajina Björckin lisäksi Serko Rantanen, Ronny Malmberg, Minka Björck, Kevin Manu ja Hoang Nguyen.

”Onhan tämä iso riski”

– Onhan tämä tietysti nyt iso riski. Pankkilainalla kaikki on hankittu ja olemme yksityisenä toimijana vuokralla tiloissa. Uuden yrityksen perustaminen voi kyllä tosiaan nyt hirvittää. Nostan hattua mukana oleville yrittäjille.

Uusien työpaikkojen luominen on positiivinen asia näinä aikoina. Uusi ravintola työllistää noin 30 henkilöä. Elokuussa auennut Lily Lee työllistää taas noin 40 henkilöä.

Björck on käynyt tutustumassa myös muihin Helsingin ravintoloihin ja on iloinen siitä, että vireä ravintolakulttuuri pitää pintansa.

– Siitä työllistämisestä ei välttämättä puhuta niin paljon. Mutta Helsinki on tällä hetkellä hieno ravintolakaupunki ja toivon, ettei koronatilanne vaikuta siihen liikaa.

Varauslistat iltaisin täynnä

Uusi ravintola on otettu hyvin vastaan.

– Iltaisin paikka on ollut varattuna täyteen, Björck kertoo ensimmäisen viikon tunnelmista.

Puuhiiligrilli tuo ruokiin thai-makuja. Tulinen, hapan, suolainen ja makea ovat makumaailman peruspilarit.

Ravintolassa kaikki tehdään itse. Erikoisuutena on puuhiiligrilli, jolla thai-keittiön maut on mahdollista toteuttaa mahdollisimman autenttisesti.

Ravintolan tarjontaa tiivistetään seuraavilla kuvauksilla: Tuoreita yrttejä, murskattua limettiä, chilejä, paahdettua maapähkinää, tulisia salaatteja, puuhiilellä grillattuja lihoja, kookoskermaisia curryja ja raikkaita mereneläviä.

Kun ympäri maailmaa ei nyt ole suotavaa matkustaa, vastaavat ravintolat saattavat tarjota pieniä makumatkoja ruokien kautta. Sellainen on myös Boon Namin tavoite.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit