Mahtavan rapeat perunat ja pienet lihamurekkeet vievän kielen mennessään – puolukkajälkkäri kruunaa aterian - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mahtavan rapeat perunat ja pienet lihamurekkeet vievän kielen mennessään – puolukkajälkkäri kruunaa aterian

Ideoita helppoihin kotiruokiin hieman uudella twistillä kaipaa aina.

Dukkah on egyptiläinen mausteseos ja sitä saa jo aika hyvin isoista marketeista.­

7.11.2020 16:15

Paistetut perunat saavat itämaisia makuja, kun ne maustaa savupaprikalla ja dukkahilla ja paistaa ihanan rapeiksi.

Pienet lihamurekkeet täytetään fetalla ja pinaatilla. Helppo ja lähes terveellinen jälkkäri syntyy jäätelöstä, puolukoista ja kinuskista.

Rapeat dukkah-perunat

  • 1 kg perunoita

  • 1 rkl voita

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 2 tl savupaprikajauhetta

  • 1 rkl dukkahia

Leikkaa perunat 2–3 senttimetrin kokoisiksi kuutioiksi. Sulata laakealla pannulla voi ja lisää joukkoon öljy.

Kaada perunat pannulle, mausta suolalla ja savupaprikalla.

Paista ensin kovalla lämmöllä ja sitten keskilämmöllä, kunnes perunoissa on rapea pinta ja ne ovat kypsiä.

Lisää pannulle dukkah ja paista vielä hetki, jotta maku irtoaa mausteseoksesta.

Valmistusaika: 15–20 minuuttia

Annoksia: 4

Annospalakokoisen karitsa murekkeen voi täyttää myös basilikalla ja mozzarellalla tai cheddarilla ja sienillä.­

Täytetyt karitsamurekkeet

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 400 g sika-nautajauhelihaa

  • 400 g karitsanjauhelihaa

  • 2 tl suolaa

  • mustapippuria

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 munankeltuainen

  • iso kourallinen babypinaattia

  • 100 g fetaa

  • 2 rkl voita

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli ja kuullota ne pehmeiksi oliiviöljyssä pannulla.

Murenna jauhelihat kulhoon ja sekoita joukkoon jäähtyneet sipulit, suola, pippuri ja öljy. Lisää munankeltuainen ja vaivaa taikinaksi.

Hienonna pinaatinlehdet ja murenna joukkoon feta. Jaa jauhelihataikina neljään osaan. muotoile kustakin osasta noin 1,5 senttimetriä paksu neliö.

Painele keskelle reilusti pinaattia ja fetaa ja kääri jauheliha täytteen ympärille tiiviisti.

Paista murekkeet kuumalla pannulla voissa joka puolelta, jotta niihin tulee kaunis paistopinta ja hyvä maku. Nosta murekkeet uuniin 20 minuutiksi.

Valmistusaika: 40 minuuttia

Annoksia: 4

Puolukkapirtelö on aina hyvä idea!­

Puolukkapirtelö

  • 200 g puolukoita

  • 1 l vaniljajäätelöä

  • 1 dl maitoa

  • valmista kermavaahtoa

  • valmista kinuskikastiketta

Sekoita hieman pehmennyt jäätelö, sulaneet puolukat ja maito tasaiseksi pirtelöksi.

Tarjoa kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kera.

Valmistusaika: 10 minuuttia

Annoksia: 4

IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit