Outin pastasta tuli hitti, eikä syyttä! Testasimme superhelpon 4 aineksen arkiruoan, ja se todella toimii - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Outin pastasta tuli hitti, eikä syyttä! Testasimme superhelpon 4 aineksen arkiruoan, ja se todella toimii

Tarvitset vain neljä ainesta ja pienen uunivuoan.

Testasimme somessa suosiota keränneen ruokaohjeen.­

5.11. 19:05

Aina toisinaan somessa syntyy ruokahittejä, jotka jäävät käyttöön kotikeittiöihin. Viime vuona yksi sellainen oli uunifetapasta, joka nousi suosituksi helppoutensa ja herkullisuutensa vuoksi.

Seuraava ohje on tämän vuoden yksi kehutuista someohjeista.

– Okei, kyllä mun internet hajosi. Meidän perheen koronapastaa on katsottu yli 100 000 kertaa. Siis SATATUHATTA kertaa. Whaat?

Näin kirjoitti lokakuussa Samasta padasta -tilillään Instagramissa ruokatoimittaja Outi Väisänen, kun hänen neljän aineksen ruokaohjeensa nousi todella suosituksi.

”Kun lyö tyhjää, että mitäs sitä kokkaisi”

Samasta padasta -tili tarjoaa reseptejä lapsiperheille.

– Nyt ohjetta on katsottu jo noin 180 000 kertaa, Outi Väisänen kertoo Ilta-Sanomille marraskuun alussa.

Hän kertoo tehneensä hittipastaansa itsekin taas tällä viikolla.

– Se toimii, kun on vain muutama minuutti aikaa itse ruoan valmisteluun.

– Neljän aineksen uuniravioli on tosiaan meillä ruoka, jonka ainekset nappaan kaupasta kun lyö tyhjää, että mitäs sitä kokkaisi, Väisänen kirjoitti Instagramissa.

Ruokaan tarvitaan muutama aines.­

Testasimme ohjeen. Sen suosio ei ole ihme.

Väisäsen resepti on niin helppo ja nopea, että se kyllä pelastaa, jos ruoka pitää saada äkkiä tulille.

Ensimmäinen ajatus oli, voiko tämän yksinkertaisempaa arkikokkaamista ollakaan? Neljä ainesta sekoitetaan yhteen ja paistetaan uunissa. Tiskiä syntyy vain uunivuoan ja lautasten verran.

Ainekset sulavat ihanasti yhteen

Tämä ei voi mennä pieleen kovinkaan helposti.

Instagramissa julkaistu video näytti alkuun kuitenkin ehkä hieman erikoiselta. Kommenteissakin mainittiin, että se näytti siltä, kuin pastaa olisi sekoitettu sulaneeseen jäätelöön. Raviolit, tomaattikastike, kerma ja mozzarella sulavat kuitenkin uunissa ihanasti yhteen.

Testissä käytettiin valmiina tomaattikastikkeena Barillon Classico-makua. Koemaistajat antoivat ruoasta hyvää palautetta. Tässä on arkipasta, joka todella toimii.

Koronapasta

(3 annosta)

  • 1 tlk (400 g) valmista pastakastiketta

  • 2 dl (ruoka) kermaa

  • 1 pkt (250–300 g) ravioleja

  • 1 pallo mozzarellaa (125 g)

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita pastakastike ja kerma pieneen uunivuokaan ja sekoita.

  3. Sekoita raviolit kastikkeeseen.

  4. Valuta mozzarella ja revi se paloiksi pastan päälle.

  5. Kypsennä pastaa uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

  6. Koristele pasta halutessasi revityillä yrteillä.

  7. Jos ravioleja ei löydy, tortellonitkin toimivat.

Tomaattikastike, kerma ja raviolit sekoitetaan yhteen. Päälle revitään mozzarellaa ja koko komeus paistetaan uunissa.­

Tuoreet basilikanlehdet eivät kuuluneet reseptiin välttämättömänä osana, mutta toivat ihanaa lisämakua ruokaan.­

    Ohje: Samasta padasta

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?

    Luetuimmat Reseptit

    Tuoreimmat Reseptit