Värikäs Halloween-kakku on helppo – koristelu on hauska ja yksinkertainen - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Värikäs Halloween-kakku on helppo – koristelu on hauska ja yksinkertainen

Tarun Halloween-kakku on rakenteeltaan yksinkertainen. Koristelu onnistuu helposti.

Koristeina toimivat värjätty tomusokerimassa ja sokerisilmät.­

25.10. 16:06

Halloween-juhlat lähestyvät ja on aika suunnitella tarjoiluja. Halloween-aikaan on mukava tehdä tarjolle värikkäitä ja hieman poikkeuksellisen näköisiä herkkuja.

Tällä kertaa täytin vaniljaisen kakkupohjan mansikkamarmeladilla ja kuorrutin kakun perinteiseen tapaan kermavaahdolla. Käytin kakun koristeluun teemaan sopivia värejä sekä aiheeseen sopivia sokerikoristeita.

Halloween-teemaisen kakun voit koristella haluamaasi tapaan. Kakku sopii erinomaisesti myös muihin juhliin, kunhan vain muokkaat koristelua juhlien teemaan sopivaksi.

Käytin tässä koristelussa tomusokerista ja vedestä tehtyä pursotettavaa sokerikuorrutetta. Värjäsin kuorrutteen elintarvikeväreillä.

Hyödynsin koristeluun myös leivontatarvikeliikkeissä myytäviä pieniä sokerisilmiä.

Kakun päälle voit valmistaa erilaisia syötäviä koristeita tai käyttää teemaan sopivia karkkeja.

Nykyään kaupoista löytyy todella laaja valikoima erilaisiin teemajuhliin sopivia syötäviä koristeita ja makeisia.

Halloween-kakku

Kakkupohja:

  • 4 kananmunaa

  • 2 ½ dl sokeria

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1 ½ dl maitoa

  • 75 g voita

Kostutus:

  • 1 dl maitoa

Täyte:

  • 250 g mansikkamarmeladia

Kuorrutus:

  • 2 dl vispikermaa

  • 1 rkl tomusokeria

Koristelu:

  • 2 dl tomusokeria

  • noin 4 tl vettä

  • elintarvikevärejä

  • syötäviä sokerikoristeita tai karkkeja

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sillä aikaa kuivat aineet keskenään.

Lämmitä maito huoneenlämpöiseksi ja sulata voi. Lisää kuivia aineita ja maitoa muutamassa erässä vuorotellen vaahdon joukkoon.

Nostele taikina lastalla varovasti sekaisin. Lisää lopuksi voisula ja nostele se taikinan joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 cm x 30 cm). Paista 175 asteessa noin 25 minuutin ajan, tai kunnes kakkupohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta toinen kakkupohjista tarjoiluastialle. Kostuta kakkupohjaa maidolla pullasutia apuna käyttäen.

Levitä kakkupohjakerroksen päälle mansikkamarmeladi tasaiseksi kerrokseksi. Nosta toinen kakkupohjakerros mansikkamarmeladin päälle ja kostuta vielä ylempi kakkupohja maidolla.

Vakaa kuorrutteen vispikerma yhdessä tomusokerin kanssa vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle.

Valmista pursotettava sokerikuorrute mittaamalla tomusokeri kulhoon.

Lisää joukkoon vettä vähän kerrassaan, kunnes saat seoksesta notkeaa. Jos haluat käyttää montaa eri väriä koristelussa, niin jaa seos silloin useampaan astiaan ja lisää astioihin elintarvikevärejä. Sekoita elintarvikevärit tasaisesti kuorrutteiden joukkoon.

Lusikoi kuorrutteet pieniin pakastepusseihin tai pursotuspusseihin ja leikkaa jokaisen pussin kulmaan pieni reikä. Pursota sokerikuorrutteita kermavaahdon päälle haluamallasi tavalla.

Viimeistele koristelu pienillä sokerisilmillä tai muilla juhlan teemaan sopivilla syötävillä koristeilla.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit