Edullinen, helppo ja nostalginen herkkuruoka: Näin teet kermaisen silakkalaatikon - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Edullinen, helppo ja nostalginen herkkuruoka: Näin teet kermaisen silakkalaatikon

Tässä laatikossa silakat saavat seurakseen perunoita ja savujuustoa.

Anna ruuan vetäytyä 10–15 minuuttia ennen syömistä.­

24.10. 8:00

Nyt kannattaa kokata silakoista, sillä ne ovat syksyllä herkullisimmillaan.

Valmista silakoista vaikka vanha kunnon silakkalaatikko. Tässä versiossa silakat saavat seurakseen perunoita ja savujuustoa.

Silakoita ei kannata huuhdella vedellä, sillä silakan maukas rasva on vesiliukoista. Pyyhi fileet pelkällä talouspaperilla ja laita silakat sitten suolan kanssa kerroksittain astiaan jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.

Laatikko kootaan asettelemalla vuokaan kerroksittain viipaloituja sipuleita ja keitettyjä viipaloituja perunoita, suolasta puhtaaksi pyyhittyjä silakkafileitä ja savujuustoa. Lopuksi päälle kaadetaan kermaseos ja laatikon pintaan vuollaan voita ohuiksi lastuiksi.

Ohjeen löydät Sopasta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit