Testissä ruokabloggaajan reseptikirja arkeen sopivista kasvisruoista – näin paahdettu porkkanakeitto onnistui - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Testissä ruokabloggaajan reseptikirja arkeen sopivista kasvisruoista – näin paahdettu porkkanakeitto onnistui

Johannes Kotkavirta kokeili ruotsalaisen ruokablogaajan reseptikirjan, joka tarjoilee arkeen sopivia kasvisruokaohjeita.

Tältä keitto näytti kirjassa.­

20.10. 18:22

Testissä Julia Tuvesson: Arkivegeä! (Atena)

Mikä: Ruotsalainen ruokablogaaja Julia Tuvesson esittelee uudessa keittokirjassaan tutuista aineksista nopeasti valmistuvia kasvisruokia.

Miellytti: Moniin resepteihin ainekset löytyvät jo valmiiksi kaapista.

Mietitytti: Useissa resepteissä maitotuotteita tai kananmunaa eivätkä vegaanivaihtoehdot aina vakuuta.

Minä kokeilin: Tulisen ruoan ystävänä halusin kokeilla paahdetuista porkkanoista valmistettua keittoa, jonka terävyys on peräisin harissasta. Porkkanoiden kypsentäminen uunissa ennen keittoon soseuttamista toimi hyvin, vaikka epätasaisesti paistava kiertoilmauunini käräytti niistä osan.

Tältä keitto näytti kotona tehtynä.­

Kaurakermaan tehtynä keiton maku oli miellyttävä, mutta ehkä hieman ohut. Lisukkeista tillin olisi voinut jättää pois.

Lähinnä erikoisliikkeistä löytyvät labneh-jogurttipallot sopivat huonosti vaivattoman arkiruoan konseptiin, mutta keiton päällä jogurtti varmaan maistuisi fetaa paremmin.

Paahdettu porkkanakeitto (4 annosta)

  • 1 kg porkkanoita tikkuina

  • 8–10 dl vettä

  • 3 dl hapankermaa

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • 1 tl juustokuminaa

  • 2–3 tl harissaa (maun mukaan)

  • 1–2 tl currya

  • ½ sitruunan mehu

  • rypsiöljyä paistamiseen

Pinnalle:

  • 8 pientä jogurttipalloa (tai 75 g murustettua fetaa)

  • ½ granaattiomenan siemenet

  • 1 pieni nippu tuoretta tilliä lehtinä

  • 1 dl suolattuja pistaasipähkinöitä rouhittuina

  • 2–3 tl haluamaasi hyvää öljyä pinnalle

Laita porkkanat leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle öljyä, laita pelti uunin keskitasolle ja paahda pehmeäksi 220 asteessa kiertoilmalla noin 20 minuuttia.

Kuumenna sillä aikaa vesi, hapankerma ja liemikuutiot kiehuvaksi. Kääntele sekaan paahdetut porkkanat ja soseuta sileäksi.

Ohenna tarvittaessa vedellä, jos haluat ohuempaa keittoa. Lisää mausteet ja keitä vielä noin 5 minuuttia.

Levitä keiton päälle etnisissä kaupoissa myytäviä labneh-jogurttipalloja, granaattiomenansiemeniä, tillinlehtiä ja pistaasipähkinöitä. Valuta lopuksi päälle öljyä.

Resepti: Julia Tuvesson: Arkivegeä! (Atena)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit