Yllättävä ainesosa tekee suklaakakusta uskomattoman mehevän - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Yllättävä ainesosa tekee suklaakakusta uskomattoman mehevän

Tummaa suklaata, kahvia ja ainesosa, jonka ei uskoisi kuuluvan kakkuun. Pavut tekevät kakusta todella mehevän.

Mustapapu-suklaakakku on gluteeniton ja maidoton.­

21.10. 7:30

Pavuista tehty suklaakakku saattaa kuulostaa erikoiselta. Tälle reseptille kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus, sillä pavut tekevät kakusta herkullisen mehevän. Herkun hyvin puoliin kuuluu myös nopeus, sillä kakku on vartissa valmis uuniin.

Kakkuun tulee purkillinen kypsiä mustapapuja huuhdottuna ja valutettuna. Papujen lisäksi kakkuun uppoaa muun muassa tummaa suklaata, kaakaojauhetta ja tilkka kahvia.

Kahvi lisätään taikinaan huoneenlämpöisenä. Kakkutaikina valmistuu kätevästi monitoimikoneessa, mutta taikina onnistuu myös sauvasekoittimella ja sähkövatkaimella.

Kakku kypsyy uunissa alle puolessa tunnissa ja se saa jäädä mutakakun tyyliin keskeltä pehmeäksi. Tarjoa kakku esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Katso ohje Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit