9 herkullista burgeriohjetta – kokeile ainakin ihanaa aiolia tai kreikkalaista purilaista - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

9 herkullista burgeriohjetta – kokeile ainakin ihanaa aiolia tai kreikkalaista purilaista

Hampurilaisia voi muunnella helposti eri makuun ja ruokavalioon sopiviksi. Valitse oma lempparisi, ja tee viikonlopustasi burgerin verran parempi.

Tomi Björckin burgerireseptissä maistuu cheddar ja valkosipuli.­

16.10. 18:08

Vaikka grillikausi oli ja meni, hampurilaisten ei tarvitse jäädä kesälaitumille. Herkulliset burgerit saa tehtyä näppärästi myös tavallisella pannulla kotikeittiössä.

Kokosimme yhdeksän herkullisinta hampurilaisreseptiä, joilla hurmaat varmasti kanssaruokailijasi. Miltä kuulostaa munakoisolla ja fetalla maustettu kreikkapurilainen tai perinteinen jauhelihapihvi itse tehdyillä sämpylöillä?

Lohi ja itsetehdyt sämpylät ovat täydelliset yhdessä. Kalapihvin voit maustaa esimerkiksi korianterilla ja chilillä.­

Hampurilaisten hienous piilee niiden muunneltavuudessa. Pihvit ja sämpylät voi vaihtaa helposti eri ruokavalioiden mukaan. Myös muita täytteitä voi lisätä tai jättää pois herkuttelijan mieltymysten mukaisesti.

Gluteenittoman hampurilaisesta saa, kun sämpylän korvaa bataatilla tai portobellosienillä – tai tietysti gluteenittomalla leivällä. Vaihtelua kaipaava voi laittaa kasvispihvin ruisleivän väliin.

Pihvin voi tehdä myös lohesta, possusta, kanasta, tofusta tai vaikka karitsanjauhelihasta. Tässä pelissä oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

Burgeri aiolin kanssa

Burgerit

Bataattiburger

Sieniburger tofulla

Kasvispihvit ruisburgerin välissä ja vihannestsatsiki

Kalaburgerit

Makeat itämaiset burgerit

Kanahampurilainen chimichurrikastikkeella

Kreikkalaisittain maustettu hampurilainen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit