Tarun ihanan rouheat granolakeksit sopivat vaikka välipalaksi – kokeile ja ihastu! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Tarun ihanan rouheat granolakeksit sopivat vaikka välipalaksi – kokeile ja ihastu!

Granolakeksien taikina on nimensä mukaisesti tehty granolasta eli tutummin paahdetusta myslistä.

18.10. 12:05

Yleensä granolan joukkoon on lisätty hieman makeutusta sekä rasvaa, jotta siitä saadaan mukavan rapeaa. Granola myös paahdetaan uunissa ennen herkuttelua.

Granola ja mysli eivät ole sama asia, vaikka ne usein puhekielessä menevätkin sekaisin.

Nämä keksit sopivat erinomaisesti aamiaiselle. Lisäksi keksit on helppo herkutella vaikka välipalana tai ottaa eväsretkelle mukaan.

Käytin kekseissä kauraa, auringonkukansiemeniä sekä mansikkaa sisältävää granolaa. Tässä reseptissä granolan on hyvä olla koostumukseltaan aika hienoa, jotta se sekoittuu mahdollisimman tasaisesti keksitaikinan joukkoon.

Lisäsin taikinaan sattumiksi vielä kuivattuja karpaloita sekä pieneksi pilkottua kuivattua mangoa ja cashewpähkinöitä. Näin sain paljon herkullisia sattumia jokaiseen keksiin. Voit itse muunnella keksien makua valitsemalla omaan makuun sopivat sattumat ja granolan.

Granolakeksit

(7 kpl)

  • 2 dl granolaa

  • ½ dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl sokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 50 g voita

  • 1 kananmuna

  • ½ dl kuivattuja marjoja, kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä

Sekoita granola, vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Sulata voi ja lisää voisula edellisiin. Riko keksitaikinan joukkoon vielä kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Pilko valitsemasi kuivatut marjat, hedelmät sekä pähkinät. Sekoita ne keksitaikinan joukkoon.

Pyörittele keksitaikinasta seitsemän saman kokoista palloa ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Voit hieman painaa palloja tasaiseksi ennen paistoa. Paista keksejä 200 asteessa noin 6–7 minuutin ajan. Näitä keksejä ei kannata paistaa liian kauan, joten seuraile keksien kypsymistä paiston aikana.

Herkuttele keksit heti tuoreeltaan tai pakkaa mukaan välipalaksi tai retkievääksi.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit