Mehevän uunilohen salaisuus – näin onnistut siinä joka kerta - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mehevän uunilohen salaisuus – näin onnistut siinä joka kerta

Mehevän uunilohen salaisuus? Riittävän alhainen uuninlämpö ja simppeli ranskankermakastike.

Uunilohi on kotiruokien klassikko.­

15.10. 7:33

Oletko joskus tehnyt uunilohta ja pettynyt, kun lopputuloksesta onkin tullut liian kuiva?

Yksi mehevän lohen salaisuuksista on riittävän alhainen paistolämpötila. Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia riippuen kalafileesi paksuudesta. Älä kypsennä kalaa varmuuden vuoksi, jottei siitä tule kuivaa, vaan varmista lohen kypsyys haarukalla fileen paksuimmasta kohdasta.

Tässä reseptissä kalan päälle lusikoidaan ennen paistamista ranskankermakastike, joka takaa suussa sulavan lopputuloksen. Helppo kastike syntyy ranskankermasta, sitruunamehusta, dijoninsinapista, hunajasta ja mustapippurista.

Viimeistele uunilohi lopuksi perinteiseen tyyliin tuoreella tillillä ja tarjoa se keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Ohjeen löydät Soppa365:sta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit