Näin teet herkulliset gluteenittomat kuppikakut – mansikkainen kuorrute kruunaa herkun - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Näin teet herkulliset gluteenittomat kuppikakut – mansikkainen kuorrute kruunaa herkun

Nämä kuppikakut ovat kahvipöydän kaunistus.

11.10. 10:30

Nämä gluteenittomat mansikkakermavaahdolla kuorrutetut vaniljakuppikakut sopivat erinomaisesti syntymäpäivätarjottaviksi tai muuten kahvipöytään tarjolle.

Kuppikakujen pohjana toimii herkulliset ja ilmavat gluteenittomat vaniljamuffinssit.

Kuorrutteen mansikkakermavaahdon valmistin vispikermasta ja pakastekuivatusta mansikkajauheesta. Makeutin mansikkakermavaahtoa hieman tomusokerilla.

Pakastekuivattu mansikka on todella näppärä tuote monissa erilaisissa mansikkaleivonnaisissa tai esimerkiksi maustamattoman jogurtin joukkoon sekoitettuna. Pakastekuivattua mansikkaa löytyy ainakin kotimaisten mansikkatilojen tuottamana.

Jos et löydä jauhettua mansikkaa, niin voit itse jauhaa jauheen pakastekuivatuista mansikkasiivuista. Halutessasi kuorrutteeseen lisää väriä, voit värjätä kuorrutteen elintarvikevärillä tai vaikka luonnonmukaisesti punajuurella.

Voit myös täyttää muffinssipohjat mansikkahillolla ennen mansikkakermalla kuorruttamista. Näin kuppikakun sisältä löytyy herkullinen mansikkasydän.

Tarkista aina gluteenittomia leivonnaisia leipoessasi kaikkien käytössäsi olevien raaka-aineiden gluteenittomuus. Muista huomioida gluteenittomuus myös leivontahygieniassa sekä tarjoiluhetkellä, jotta leivonnaiset eivät ole kosketuksissa gluteeniin.

Katso resepti alta ja leivo nämä ihanat kuppikakut vaikka juhlapöytään!

Gluteenittomat vaniljakuppikakut mansikkakermavaahdolla

  • 2 kananmunaa

  • 1/2 dl sokeria

  • 1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl maitoa

  • 1 rkl voita

Mansikkakermavaahto

  • 3 dl vispikermaa

  • noin 1 ½ rkl pakastekuivattua mansikkajauhetta

  • noin 2 rkl tomusokeria

  • (elintarvikeväriä tai punajuurimehua)

  • (mansikkahilloa)

Vatkaa kanamunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lämmitä maito ja voi sen verran, että voi sulaa maidon joukkoon.

Lisää puolet kuivista aineista siivilöiden vaahdon joukkoon ja nostele taikina sekaisin. Lisää maito-voiseos ja siivilöi loput kuivat aineet joukkoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi.

Jaa taikina noin 9-10 paperiseen muffinssivuokaan muffinssipellin koloihin. Paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna niiden jäähtyä ennen koristelua.

Valmista mansikkakermavaahto mittaamalla kerma ja pakastekuivattu mansikkajauhe vatkauskulhoon. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa tomusokeria joukkoon.

Maista mansikkakermaa ja lisää tarvittaessa hieman mansikkajauhetta tai tomusokeria joukkoon.

Vatkaa kerma pursotettavaksi vaahdoksi. Jos haluat värjätä vaahtoa punaisemmaksi, niin lisää kerman joukkoon hieman elintarvikeväriä tai pieni määrä punajuurimehua.

Lusikoi mansikkakermavaahto pursotusterällä varustettuun pursotuspussiin.

Halutessasi voit täyttää muffinssipohjat mansikkahillolla. Tee silloin omenaporalla tai veitsellä muffinssin keskelle pieni kolo ja täytä kolo mansikka hillolla.

Viimeistele kuppikakut pursottamalla mansikkakermavaahtoa muffinssien päälle.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit