Kauratoskaomenat ihanimmillaan! Tämän herkun ainekset saattavat löytyä jo keittiöstäsi - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kauratoskaomenat ihanimmillaan! Tämän herkun ainekset saattavat löytyä jo keittiöstäsi

Syksyn ykkösjälkiruoka on kauratoskaomenat, joiden lumo perustuu meheviksi kypsyneisiin omenoihin ja rapeaan kauramurupintaan.

Kaura-omenapaistos on kotoisa jälkkäri, joka onnistuu parhaiten kirpeistä ja hapokkaista omenoista.­

8.10.2020 7:00

Kauratoskaomenoista on monenlaisia versioita. Oheisessa ohjeessa luotetaan rapean, irtonaisen kauratoskan lumoon. Kun sitä valmistaa reilun kerroksen, kaurapinta toimii kuin kansi, jonka alla omenat kypsyvät meheviksi.

Tärkeintä on kypsentää kaura-omenapaistos uunin alaosassa. Näin omenat ehtivät pehmetä ilman, että murupinta pääsee kärähtämään.

Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet. Jos käytät voin sijaan maidotonta margariinia, saat omenapaistoksesta vegaanisen.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit