HS: Legendaarinen helsinkiläisleipomo Eromanga pelastuu – leipomon ja kahvilan henkilökunta saa työnsä takaisin ja perinteiset reseptit pidetään

Helsinkiläinen leipomo saa uudet omistajat, Helsingin Sanomat kertoo.

Asiakkaat surivat konkurssiuutista. Nyt leipomon toiminta saa jatkoa.

29.9.2020 16:38 | Päivitetty 29.9.2020 17:34

Kerroimme syyskuussa, kuinka asiakkaat reagoivat erityisesti lihapiirakoistaan ja possumunkeistaan tunnetun helsinkiläisleipomo Eromangan konkurssiuutiseen.

Lue myös: Pysäyttävä uutinen sai asiakkaat ryntäämään lihapiirakoistaan tunnettuun helsinkiläis­leipomoon – hyllyt myytiin nopeasti tyhjiksi

Konkurssiin yrityksen haki verottaja. Toiminta saakin nyt jatkoa. Helsingin Sanomat kertoo tiistaina, että yrittäjät Otto Lundström ja Gustaf Westerlund ovat ostaneet leipomon.

Leipomo ja myymälä avataan torstaina. Henkilökunta saa työnsä takaisin.

– Vanhat työntekijät, leipurit ja myymälän henkilökuntaa on palkattu takaisin, Gustaf Westerlund kertoo Ilta-Sanomille tiistaina iltapäivällä.

Tuotteet tullaan jatkossakin valmistamaan pitkään leipomossa käytössä olleilla resepteillä, Westerlund sanoo.

Eromanga perustettiin vuonna 1946. Muun muassa tunnetun lihapiirakan resepti on leipomon alkuajoilta.

Leipomotaustaa suvuissa

Tiedotteessa kerrotaan, että Lundströmillä ja Westerlundilla on aiempi side leipomoalaan.

Otto Lundströmin isä Jarl ”kellarimestari Jalle” Lundström toimi pitkään Leipuriliiton puheenjohtajana. Otto Lundströmin isovanhemilla, kauppaneuvoksilla Heikki ja Lempi Hildénillä oli kahvila-, konditoria- ja leipomoketju Helsingissä.

Ravintoloitsija Gustaf Westerlundin äidillä on ollut Helsingissä useita kahvila-alan yrityksiä. Tiedotteessa kerrotaan, että Westerlundin isoäiti piti kahvilaa samalla kadulla, jossa Eromangan kotileipomo ja kahvila toimii nykyisin.

– Uskon vahvasti suomalaiseen yrittäjyyteen ja minusta on hienoa päästä tekemään perinteisiä tuotteita, Lundström sanoo.

Juttua korjattu 29.9.2020 klo 09.35: Heikki ja Lempi Hildén ovat Otto Lundströmin isovanhemmat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit