”Lopputulos oli taivaallisen hyvää” – vegepannu on helppo arkiruoka, dipissä on todella toimiva yhdistelmä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

”Lopputulos oli taivaallisen hyvää” – vegepannu on helppo arkiruoka, dipissä on todella toimiva yhdistelmä

Johannes Kotkavirta testasi Hanna Gullichsen uuden ruokakirjan.

Tältä vegepannu näyttää kirjassa.­

28.9. 15:12

Testissä: Hanna Gullichsen, Kokin kotiruokaa (Otava 2020)

Mikä: Tuoreessa keittokirjassaan ruokavaikuttaja Hanna Gullichsen esittelee oman perheensä lempireseptejä.

Miellytti: Kiireiseen arkeen tarkoitetut reseptit ovat nopeita ja yksinkertaisia, mutta silti hienostuneita.

Mietitytti: Vähän vaihtoehtoja kasvisruokavaliota noudattavalle.

Minä kokeilin: ”Klassiseksi vihanneslaatikon tyhjennykseksi” kutsuttu vegepannu voidaan varioida monenlaisista kasviksista.

Kesäkurpitsan ja parsan kanssa lopputulos oli taivaallisen hyvää.

En ollut aiemmin kokeillut pankojauhoja, ja tuote löysi välittömästi tiensä kuiva-ainekaappiini. Myös ranskankerman ja Srirachan yhdistelmä menee jatkoon.

Testattu ruoka kotona.­

Vegepannu

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 6 tankoparsaa

  • 1 ½ dl pankojauhoja

  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

  • 2 kananmunaa

  • 20 g pecorinoa raastettuna

  • ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2 rkl oliiviöljyä

Kuorrutus:

  • 1 dl pankojauhoja

  • 30 g parmesaania

  • 2 rkl oliiviöljyä

Dippi:

  • 2 dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia

  • 4 rkl Sriracha-kastiketta

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa ja purista siitä neste pois.

  2. Paloittele tankoparsat parin sentin paloiksi.

  3. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita hyvin, levitä uuninkestävälle paistinpannulle.

  4. Levitä pinnalle pankojauhot ja parmesaani.

  5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä seoksen päälle.

  6. Paista uunissa, kunnes pinta ruskistuu, noin 25–30 minuuttia.

  7. Sekoita dipin ainekset ja tarjoa vegepannun kanssa.

Resepti: Hanna Gullichsen, Kokin kotiruokaa (Otava 2020)

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit