Näin syntyy mehevä, suolainen pannukakku – kananmunien koolla vaikutusta lopputulokseen

Suolainen pannukakku sopii aamiaiselle ja vaikka lounaaksi.

27.9.2020 16:07

Pannukakku on herkullinen viikonlopun tai lomapäivän aamiainen. Aika usein pannukakku mielletään makeaksi herkuksi, mutta varsinkin tällainen runsaasti kananmunia sisältävä pannukakku sopii erinomaisesti aamiaiselle suolaisilla täytteillä täytettynä.

Pannukakku valmistetaan uunivuokaan tai paistinpannuun, joten se valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta.

Täytteinä voit käyttää esimerkiksi lihaa, leikkeleitä, kasviksia, kalaa ja erilaisia yrttejä, ihan oman maun mukaan.

Suolainen pannukakku on oikeastaan myös hävikkiherkku, koska sen täytteeksi voi käyttää juustojen kuivuneet kantapalat sekä jo hieman nahistuneet kasvikset ja yrtit. Täytin tämän pannukakun kinkulla, juustolla ja yrteillä.

Yrtteinä käytin ruohosipulia sekä persiljaa.

Kananmunien koolla vaikutusta

Oletko huomannut, että kananmunia myydään monessa eri koossa? Valmistin tämän pannukakun keskikokoisista, eli M-koon kananmunista. Kananmunan koolla saattaa olla vaikutusta leivonnaisten onnistuneeseen lopputulokseen.

Keskikokoinen kananmuna onkin usein paras vaihtoehto, jos reseptissä ei ole erikseen muuta kanamunien koosta mainittu.

Kurkkaa alta tämän herkullisen suolaisen pannukakun resepti!

Suolainen pannukakku

  • 4 kananmunaa

  • 1 ½ dl täysmaitoa

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja

  • ¾ tl suolaa

  • 2 rkl voita

  • 50 g palvikinkkusiivuja

  • 30 g juustoraastetta

  • 1 rkl tuoreita yrttejä

  • (mustapippuria)

Valmistusohjeet

Vatkaa vispilällä kananmunat ja maito hyvin sekaisin.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja suola. Sekoita pannukakkutaikina vispilällä tasaiseksi.

Mittaa voi uunivuokaan tai uunin kestävälle paistinpannulle (noin 23 cm) ja nosta astia uuniin 200 asteeseen, jotta voi on sulaa.

Levitä sulanut voi paistoastian pohjalle ja reunoille.

Kaada pannukakkutaikina paistoastiaan voin päälle. Paista pannukakkua 200 asteessa noin 13 minuutin ajan.

Pilko sillä aikaa täytteen palvikinkkusiivut sekä yrtit hienoksi.

Sekoita ne juustoraasteen kanssa sekaisin ja ripottele paistetun pannukakun päälle.

Nosta pannukakku vielä muutaman minuutin ajaksi uuniin, jotta juustoraaste sulaa hieman.

Rouhi pannukakun päälle halutessasi mustapippuria. Pannukakku on parhaimmillaan lämpimänä, juuri paistettuna.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit