Löytyykö kaapistasi suolapähkinöitä? Niistä saa surauttamalla herkkupeston - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Löytyykö kaapistasi suolapähkinöitä? Niistä saa surauttamalla herkkupeston

Pestoon ei välttämättä tarvita pinjansiemeniä. Edullinen ja maukas versio valmistuu nimittäin suolapähkinöistä.

Surauttamalla valmista! Tällä kertaa pestoon käytetään suolapähkinöitä.­

27.9. 8:00

Pinjansiemeniä, basilikaa, parmesaania, oliiviöljyä. Siinä klassisen peston rakennuspalikat. Arkiseen pestoon voi kuitenkin hyödyntää muitakin keittiöstä löytyviä aineksia.

Pinjansiemenet voi hyvin vaihtaa vaikkapa suolapähkinöihin. Ne ovat edullisia, ja monella löytyy niitä viikonlopun jäljiltä kaapista. Pesto saa suolapähkinöistä ihanan paahteisen maun.

Tärkeintä on niitä käytettäessä jättää suola lisäämättä tai ripotella sitä vasta lopuksi tarvittaessa pastan joukkoon.

Oliiviöljyn sijaan voi käyttää muutakin maukasta öljyä. Ja tuoreen basilikan voi korvata osittain tai kokonaan rucolalla, pinaatilla ja vaikka lehtipersiljalla.

Parmesaanin voi puolestaan vaihtaa muuhun jääkaapista löytyvään kovaan juustoon.

Katso suolapähkinäpeston ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit