Eineksistä loistoruokaa: Pakastekorvapuusteista mahtava kakku ja maukas arkiruoka pikanuudeleista - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Eineksistä loistoruokaa: Pakastekorvapuusteista mahtava kakku ja maukas arkiruoka pikanuudeleista

Jottei arki menisi ihan tylsäksi voi tuttuja ja turvallisia valmisruokia hieman tuunailla.

Pakastekorvapuusteista valmistuu ylellinen sticky bun kakku. Omenista tulee lisämakua ja mehevyyttä.

19.9.2020 15:16

Eineksistä kuoriutuu ihan uusia puolia, kun ne saavat lisää makua.

Pikanuudeleihin saa vähän luksusta, kun niihin lisää seesamiöljyä ja pari helppoa ainesosaa.

Tavallinen kasvissosekeitto muuttuu helposti maukkaaksi kookoskeitoksi. Pakastepullista saa ylellisen herkun, kun lisäillään vähän voita, sokeria ja omenoita.

Korvapuusti -sticky bun

  • 2 kpl á 390 g korvapuustipussia pakkasesta

  • 1 dl fariinisokeria

  • 50 g voita

  • 0,5 dl siirappia

  • 1 omena

  • 0,5 dl pähkinöitä (pekaani) hienonnettuna

  • 0,25 tl suolaa

Ota pullat sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Vuoraa 21 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Hienonna pähkinät. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.

Sulata voi ja sokeri kattilassa, lisää siirappi ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja pähkinät sekä omenat ja kiehauta.

Kaada seos vuoan pohjalle ja anna hetki jäähtyä. Aseta pullat leikkuupuoli ylöspäin löyhästi vuokaan.

Nosta vuoka uuniin noin 35–40 minuutiksi. Kun pulla on kypsää, anna kakun jäähtyä vuoassa.

Kumoa kakku ylösalaisin tarjoiluastialle ja poista leivinpaperi pinnalta. Syö kakkua irrottelemalla sormin ihanan tahmeita paloja.

Valmistusaika: 50 minuuttia

Annoksia: 12

Pikanuudeleista saa lähes ravintola-annoksen, kun makuun loihditaan hieman syvyyttä.

Pikanuudelit 2.0

  • 300 g kanasuikaleita

  • 2 kananmunaa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 l vettä

  • 3 pussia kanan makuisia pikanuudeleita

  • 5–6 herkkusientä

  • 3 vartta kevätsipulia tai ruukku ruohosipulia

  • 1 ruukku korianteria

  • 4 rkl paahdettua seesamöljyä

  • 0,5 dl seesaminsiemeniä

  • 1 punainen chili

Paista kanasuikaleet rypsiöljyssä kuumalla pannulla kypsiksi, mausta soijalla. Keitä kananmunat laittamalla huoneenlämpöiset munat lusikalla kiehuvaan veteen 6 ½ minuutiksi.

Kaada kuuma vesi heti pois ja upota munat kylmä veteen.

Keitä vesi, lisää joukkoon nuudelit, mausteet maustepusseista ja kanasuikaleet. Sammuta liesi ja jätä nuudelit tekeytymään kannen alle.

Leikkaa herkkusienet, kevätsipuli, ja chili ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri.

Annostele nuudelit pastakauhalla kulhoihin.

Ripottele päälle sieniviipaleet ja kevätsipuli ja lisää jokaiseen kulhoon 1 ruokalusikallinen seesamöljyä.

Kaada päälle kuuma liemi. Kuori munat ja puolita terävällä veitsellä. Aseta munanpuolikkaat kulhoon.

Ripottele päälle seesaminsiemeniä, chiliä ja korianteria.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

Porkkanainen kasvissosekeitto muuntuu helposti herkulliseksi kookoskeitoksi.

Kasvissosekeitto

  • 2 kasvissosekeittoa pakasteesta

  • 3 tl inkivääritahnaa purkista

  • 1 punainen chili

  • 2 tl soijaa

  • 1 prk kookosmaitoa

  • 1 lime

  • 1/2 ruukku korianteria

Sulata keitot miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Lorauta pohjalle ensin hieman vettä.

Kun keitto kiehuu, lisää hienonnettu chili, inkivääri, soija ja kookosmaito. Kiehauta keitto ja lisää puolikkaan limen mehu.

Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla.

Tarjoa leivän kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

IS-Plussan kokki Prisca Leclerc on isän puolelta ranskalainen. Hän on syntynyt Pariisissa, mutta käynyt koulunsa Suomessa.

Prisca on kouluttautunut ruokatuottajaksi ja työskennellyt ruokajuttujen parissa kymmenen vuotta. Hän on kirjoittanut kaksi keittokirjaa, Tarte tatin (2015) ja Mokkapala (2017).

Prisca haluaa tehdä monipuolista, vaivatonta ja maukasta ruokaa sesongin raaka-aineista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit