Mehevä porkkanakakku ja kuorrute, joka on ihana ja helppo - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Mehevä porkkanakakku ja kuorrute, joka on ihana ja helppo

Taru leipoi mehevän kakun kahvipöytään. Tämän kakun kuorrute on vaahto tuorejuustosta ja vispikermasta.

20.9. 13:14

Porkkanakakku on monen makuun sopiva syysleivonnainen. Toki porkkanaa on saatavilla vuoden ympäri, mutta porkkanakakun mausteinen maku sekä satokaudessa oleva pääraaka-aine tekevät tästä syksyn pimeneviin iltoihin täydellisesti sopivan herkun.

Porkkana on aika arkinen, mutta todella monikäyttöinen raaka-aine ruoanlaitossa ja leivonnassa. Itse olen käyttänyt porkkanaa kakuissa, leivissä, vohveleissa sekä monessa muussa leivonnaisessa. Porkkana antaa leivonnaisille väriä, mehevyyttä, makua ja makeutta.

Tällä kertaa tein mehevän porkkanakakun kuorrutteeksi herkullisen vaahdon tuorejuustosta ja vispikermasta.

Kuorrute levitetään jäähtyneen kakkupohjan päälle. Kakun koristeeksi voi rouhia vaikka kauniin värikkäitä pistaasipähkinöitä.

Syyssadon mehevä porkkanakakku

Pohja:

  • 200 g porkkanaa

  • 2 kananmunaa

  • 1 ½ dl taloussokeria

  • ½ dl fariinisokeria

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ½ tl ruokasoodaa

  • 2 tl jauhettua kanelia

  • ½ tl jauhettua inkivääriä

  • ½ tl jauhettua neilikkaa

  • 80 g voita

  • ½ dl ruokaöljyä

  • ½ dl kermaa

  • 1 tl sitruunamehua

Kuorrute:

  • 175 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 dl vispikermaa

  • ½ dl tomusokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • (pistaasipähkinöitä)

Valmistusohjeet

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Mittaa kananmunat sekä taloussokeri suureen vatkauskulhoon ja vatkaa ne vaaleaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa fariinisokeri vaahdon joukkoon ja vatkaa vielä hyvin sekaisin.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita öljy voisulan joukkoon.

Sekoita myös kerma ja sitruunamehu keskenään. Lisää vaahdon joukkoon porkkanaraaste sekä noin 1/3 kuivista aineista ja kermaseos.

Sekoita ja lisää puolet lopuista kuivista aineista taikinan joukkoon. Lisää voi-öljyseos ja viimeisenä loput kuivat aineet.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20–22 cm).

Paista 175 asteessa noin 30 minuutin ajan, tai kunnes kakkupohja on kypsä. Nosta kakkupohja jäähtymään.

Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuusto, kerma sekä tomusokeri ja vaniljasokeri paksuksi vaahdoksi. Siirrä jäähtynyt kakkupohja varovasti tarjoiluastialle ja levitä kuorrute sen päälle.

Koristele kakku haluamallasi tavalla esimerkiksi rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit