Eineshyllystä tuttu einesruoka on helppo ja halpa tehdä itse – ja saat herkullisempaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Eineshyllystä tuttu einesruoka on helppo ja halpa tehdä itse – ja saat herkullisempaa

Ruokalan simppeleillä ohjeilla perheesi syö noin viidelläkympillä viikossa arkipäivinä.

7.9.2020 12:19

Syyskuisella viikolla hyödynnetään satokauden antimia.

Maanantaina valmistetaan leivitettyjä kalkkunafileepihvejä. Pankojauhoilla leivitetyt kalkkunapihvit toimivat osana ateriaa esimerkiksi riisin kera. Niitä voi myös tehdä naposteluruoaksi dipin kanssa.

Tiistaina on vuorossa kevyt ja raikas, ruokaisa kukkakaali-kurkkusalaatti. Keskiviikkona nautitaan sadonkorjuun peruna-savukalasalaattia. Tähän kirkkaaseen perunasalaattiin sopivat muun muassa kantarellit.

Torstaina keitetään kanakeittoa. Ravitsevassa sopassa on muun muassa naurista, porkkanaa ja pinaattia.

Perjantaina valmistetaan eineshyllyistä tuttua liha-perunasoselaatikkoa. Itse tekemällä esimerkiksi suolan määrää voi säädellä omaan makuun sopivaksi. Kun tekee isomman satsin, osan voi vaikka pakastaa tulevan viikon lounaiksi.

Lisää valmiita arkiviikkojen ruokalistoja ohjeineen löydät täältä.

Maanantai

Leivitetyt kalkkunafileepihvit

Tiistai

Lämmin kukkakaali-kurkkusalaatti

Keskiviikko

Sadonkorjuun peruna-savukalasalaatti

Torstai

Kanakeitto

Perjantai

Liha-perunasoselaatikko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit