Superherkullinen bostonkakku on helppo tehdä – makuna hurmaa mustikka! - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Superherkullinen bostonkakku on helppo tehdä – makuna hurmaa mustikka!

Tarun helppo bostonkakku valmistuu nopeasti.

Mustikkapulla maistuu esimerkiksi kahvin kanssa.

23.8.2020 13:16

Mustikoilla ja vaniljakreemillä täytetty bostonkakku valmistuu helposti ja nopeasti. Tässä taikinassa ei tarvitse miettiä hiivan vaatimia kohotusaikoja, koska taikinan kohottajana käytettään ruokasoodaa ja leivinjauhetta.

Bostonkakku on tehty tällä kertaa pikapullataikinaan, joka valmistuu todella nopeasti leivontavalmiiksi. Bostonkakku muodostuu kierrepullista, jotka paistetaan samassa vuoassa. Paiston aikana pullat kohoavat niin, että pullista muodostuu yksi iso pullakakku eli bostonkakku.

Voit täyttää pikapullataikinan myös esimerkiksi korvapuusteista tutulla kaneli-sokeritäytteellä. Marjatäytteiset pullat sopivat kuitenkin täydellisesti tähän vuodenaikaan, koska erilaisia metsämarjoja on kerättävissä vielä aika runsaasti. Marja-ajan ulkopuolella voit käyttää reseptissä pakastemarjoja.

Jos haluat kiiltoa pullien pintaan, voit viimeistellä pullat sokerista ja vedestä keitetyllä sokerisiirapilla heti paiston jälkeen. Näin saat kauniin kiiltävän ja houkuttelevan pinnan herkulliselle bostonkakulle.

Bostonkakku syntyy nopeasti.

Mustikalla ja vaniljakreemillä täytetty bostonkakku

Pikapullataikina

  • 200 g maitorahkaa

  • 2 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 50 g voita

  • 8 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 2 tl kardemummaa

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/3 tl suolaa

Täyte:

  • 2 dl maitoa

  • 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta

  • 2 dl mustikoita

Kiille:

  • 2 rkl sokeria

  • 1 ½ rkl vettä

Valmistusoshjeet:

Mittaa maitorahka, sokeri sekä kananmunat kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seosta vielä hetken aikaa, jotta seos on mahdollisimman tasaista. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, kardemumma, vaniljasokeri sekä suola keskenään. Lisää kuivat aineet muun seoksen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina vehnäjauhoilla jauhotetun leivonta-alustan päälle ja kauli levyksi tavallisen pullataikinan tapaan. Ripottele tarvittaessa vielä taikinan päälle vehnäjauhoja, jotta kaulin ei jää kiinni taikinan pintaan.

Valmista täyte vatkaamalla sähkövatkaimella kulhossa kylmä maito ja vaniljakreemijauhe keskenään muutaman minuutin ajan. Levitä vaniljatäyte kaulitun taikinalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele mustikat kreemin päälle ja kääri taikinalevy rullalle. Siisti rullan päät leikkaamalla ne veitsellä tasaisiksi. Leikkaa loppu rulla kahteentoista yhtä suureen osaan.

Vuoraa vuoka (noin 30 cm x 20 cm) leivinpaperilla ja nosta pullapalat vuokaan. Jätä pullien väliin hieman kohoamisvaraa. Paista bostonkakkua 175 asteessa noin 35 minuutin ajan. Seuraa pullien kypsymistä paiston aikana.

Valmista vielä halutessasi pullan päälle kiille. Mittaa kiillettä varten sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Kiehauta seos, jotta sokeri sulaa veden joukkoon. Viimeistele bostonkakku voitelemalla pullat kuumalla sokeri-vesiseoksella, pullasutia apuna käyttäen.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit