Ruokaisat kantarellimuffinssit ovat ihania eväiksi tai kahvipöytään - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Ruokaisat kantarellimuffinssit ovat ihania eväiksi tai kahvipöytään

Kantarellimuffinssit sopivat niin välipalaksi, evääksi kuin kahvipöytäänkin.

Kantarellit ihastuttavat kahvipöydässä.­

16.8. 14:00

Tämän vuoden kanttarellisato tuntuu olevan runsas, joten kanttarelleja kannattaa hyödyntää ruoan lisäksi myös leivontaan.

Ruokaisat kantarellimuffinssit sopivat välipalaksi, retkievääksi tai vaikka kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi.

Nämä muffinssit on maustettu ripauksella timjamia ja valkosipulia. Maut ovat kuitenkin sen verran mietoja, että voit erinomaisesti tarjoilla nämä myös kahvipöydässä.

Kantarellit paistetaan pannulla timjamin, valkosipulin ja sipulin kanssa. Pilko kanttarellit paiston jälkeen sopiviksi sattumiksi, mutta jätä osa pienimmistä sienistä muffinsien viimeistelyyn. Näin saat muffinsseista herkullisen näköisiä. Lisäksi muffinssien päältä näkee, että ne sisältävät maukkaita kanttarelleja. Nämä muffinssit voit nauttia heti tuoreeltaan, mutta ne maistuvat myös jäähtyneinä.

Kantarellit sopivat mainiosti myös leivontaan.­

Ruokaisat kantarellimuffinsit

Ainesosat kantarellien paistamiseen

  • 5 dl tuoreita kantarelleja

  • 1 kevätsipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl voita

  • 2-3 timjamin oksaa

Jauhoseos

  • 4 dl sämpyläjauhoseosta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria

  • 1 kananmuna

  • 200 g kermaviiliä

  • 1 dl maitoa

  • 1 dl rypsiöljyä

Puhdista kantarellit ja pilko tarvittaessa suuret sienet muutamaan osaan. Kuumenna pannu ja lisää sienet pannulle. Paista sieniä pannulla sen verran, että neste haihtuu. Nosta sienet pois pannulta. Pilko kevätsipuli ja osa sen varresta sekä hienonna valkosipuli. Lisää kuumalle pannulle voi ja timjamin oksat. Kun voi on sulanut, lisää pannulle vielä sipuli ja valkosipuli. Paista niitä muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon sienet ja jatka paistamista miedolla lämmöllä vielä noin minuutin ajan. Nosta pannu pois liedeltä ja valmista muffinssitaikina.

Sekoita kulhossa sämpyläjauhoseos, leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Lisää niiden joukkoon kananmuna, kermaviili, maito sekä rypsiöljy. Sekoita taikina tasaiseksi.

Ota osa kantarelleista erilleen muffinssien viimeistelyä varten. Poista myös timjamin oksat. Kaada kantarelli-sipuliseos pannulta leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä. Sekoita hienonnetut kantarellit taikinan joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele öljyllä muffinssivuoan seitsemän koloa. Lusikoi taikina tasaisesti jokaiseen koloon. Puolita erilleen otetut sienet ja asettele ne muffinssien päälle koristeeksi. Paista muffinsseja 175 asteessa noin 20-25 minuutin ajan.

Taru Vihavainen on alkuperäiseltä ammatiltaan fysioterapeutti. Kaikki alkoi ristiäiskakusta, joka sai hänet kiinnostumaan leivonnasta enemmän.

Vihavainen aloitti Pullahiiren leivontanurkka -blogin pitämisen vuonna 2006 ja jäi sille tielle. Blogi on saavuttanut vuosien saatossa suosiota ja tavoittaa parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia lukijoita kuukaudessa.

Vihavainen on myös kirjoittanut kolme leivontakirjaa. Lisäksi hän pitää leivontakursseja ja suunnittelee yrityksille reseptejä.

Taru Vihavainen haluaa kannustaa erityisesti vanhempia ottamaan lapset mukaan keittiöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit