Uusia ravintoloita avataan koronan uuden aallon varjosta huolimatta – Nyt Hans Välimäki kertoo uudesta paikastaan - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Uusia ravintoloita avataan koronan uuden aallon varjosta huolimatta – Nyt Hans Välimäki kertoo uudesta paikastaan

Hans Välimäki ja Arto Rastas avaavat uuden, ranskaishenkisen ravintolan Helsingin keskustaan.

Hans Välimäki jatkaa välimerellistä linjaa myös uuden Bardot-ravintolansa kanssa.­

13.8. 10:24

Koronan toiseen aaltoon valmistaudutaan, mutta uusia ravintoloita on avattu loppukesästä.

Olemme kertoneet tällä ja viime viikolla Helsingin uutuuksista: Henri Alénin uudesta italialaisesta ravintolasta, Tomi Björckin uudesta kiinalaisesta ravintolasta ja S-ryhmän tulevista hävikkiruokaa tarjoilevista paikoista. Lisäksi kauppakeskus Itis tiedotti torstaina aukeavasta ravintolakokonaisuudesta.

Myös keittiömestarit Hans Välimäki ja Arto Rastas avaavat Helsingin ydinkeskustaan uuden ravintolan. Tiedotteen mukaan Bardot-ravintola aukeaa lokakuussa. Ravintola sijaitsee lähes 150 vuotta vanhassa liiketilassa, uusrenessanssityylisessä Grönqvistin talossa ja siinä tulee olemaan 80 asiakaspaikkaa.

Bardotin keittiö tulee ammentamaan inspiraationsa perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä. Sen makumaailma tulee keskittymään kaloihin, äyriäisiin ja kasviksiin, tiedotteessa kuvaillaan.

Kuvassa Sole Meuniére, eli paistettua merianturaa ruskistetun voin, persiljan, paahdettujen kapristen, sitruunan ja vastaraastetun piparjuuren kera on yksi Bardotin annoksista.­

Bardotin kuvaillaan olevan ranskalaisittain bistron ja brasserien yhdistelmä – ikään kuin epämuodollinen, eläväinen kortteliravintolayhdistelmä.

– Palaan myös juurilleni, eli sen ranskalaisen keittiön pariin, mistä kaikki omalta kohdaltani aikanaan alkoi, Välimäki kertoo.

Kalat ja äyriäiset ovat isossa roolissa uuden ravintolan keittiössä.­

Paluu Välimerelle

Välimäki kuvailee ravintolan tarjoavan ”kaikille jopa kaikkea ja joskus jopa liikaakin”. Tuoretta kalaa, äyriäisiä ja kasviksia on saatavilla kattavasti. Lihaakin on tarjolla maltillisesti ja erikoisruokavaliot huomioidaan.

Uusi ravintola noudattaa muiden Välimäen, Helsingin Mikonkadulla sijaitsevien Penélope-ravintolan ja Bardem-baarin linjaa.

– Taksat jatkavat ravintola Penélopesta tuttua maltillista linjaa, Välimäki sanoo.

Hans Välimäki täytti keväällä 50 vuotta.­

Välimäki toteaa tiedotteessa, että tunnelma on oleellinen osa ravintolaa. Hän sanoo, että ranskalaisen lämmön ja rakkauden taikominen suomalaisen syysmyrskyn ja loskan keskelle kuulostaa toki haastavalta. Hän luottaa silti konseptiin.

– Olen aina syttynyt klassisesta ranskalaisesta keittiöstä ja sen intohimoisesta tunnelmasta. Kala, äyriäiset ja kasvikset ovat herkkiä, haastavia ja rakkautta lajiin vaativia raaka-aineita, jotka onnistuessaan palkitsevat niin nauttijansa kuin tekijänsäkin, Välimäki sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit