Nämä ovat kuljetuspalvelujen suosituimmat ruokatilaukset – pizzatilauksissa ero muiden maiden tapoihin: ”Kansallinen erikoisuus”

Ruoankuljetuspalvelut Wolt ja Foodora paljastivat suomalaisten suosikit.

Pizza on suomalaisten kestosuosikki.

7.8.2020 17:15

Olemme aikaisemmin tänä kesänä listanneet suomalaisten suosikkituotteita sipseistä jäätelöihin.

Herkkuostosten lisäksi moni hemmottelee itseään arjessa tilaamalla ruokaa kotiinkuljetuksella. Kysyimme sekä Foodoralta että Woltilta, mitä ruokaa suomalaiset tilaavat koteihinsa.

Nämä ovat suosikit

Ruoankuljetuspalvelu Woltin Suomen operaatiosta vastaava johtaja Lauri Hallavo kertoo, että tutut kategoriat nousevat esiin suomalaisten suosikkitilauksissa.

– Laadukkaat hampurilaiset, sushi, artesaanipizzat, wingsit ja sandwichit ovat ihmisten kestosuosikkeja.

– Annoksista esimerkiksi Helsingissä suosittuja ovat olleet muun muassa Bitesin, Naughtyn, Friends & Brgrsin, Social Burgerjointin ja McDonald’sin sekä Hesburgerin hampurilaiset, Lie Min Shanghai Tacot, Putte’sin ja Via Tribunalin pitsat.

Uusia hittiannoksia erityisesti keväällä olivat puolestaan Farangin karamellipossu, Green Hippon Cafén avokadopasta, Cafe Bar 9:n Pollo Limonello ja Pobren Fried Chicken.

”Kansallinen erikoisuus”

Suosituin ruoankuljetuspalvelu Foodoran kautta tilattava ruoka on fantasia-pizza, jota rakastetaan ympäri maan. Fantasiassa täytteet saa valita itse.

– Fantasia-pizza on hieman kansallinen erikoisuus – monessa muussa maassa ihmiset tilaavat enemmän valmiita pizza-annoksia, mutta suomalaiset rakastavat valita itse täytteensä ja kustomoida pizzansa, Foodoran viestintäpäällikkö Outi Sjöman kertoo.

Lisäksi erilaiset hampurilaisateriat ja kebab-annokset ovat tilatuimpien annosten top 5 -listalla. Foodoran suosituimmat ruokakategoriat ovatkin kaikessa yksikertaisuudessaan pizza, hampurilaiset sekä aasialainen ruoka.

Näin korona-aika on vaikuttanut tilauksiin

Korona-aika on lisännyt etätöitä ja sen myötä ruokaa on tilattu kotiin lounasaikaan.

Hallavon mukaan yksi merkittävämpi muutos tilauksissa on ollut myös aasialaisen ruoan tilaamisen lisääntyminen ja kebabin suosion lasku.

– Tässä ehkä näkyy “terveellisempien” arkitilausten lisääntyminen suhteessa viikonlopun haluihin saada rasvaisempaa ruokaa tai joskus jopa apua pieneen kohmeloon.

Woltin mukaan suomalaiset tilaavat erityisesti laadukkaita hampurilaisia.

Lounastilausten lisääntymisen lisäksi Foodora on huomannut korona-aikana kasvua myös lasten suosimien aterioiden normaalia huomattavasti suurempana menekkinä. Esimerkiksi McDonaldsin Happy Meal ja Hesburgerin lastenateria olivat keväällä selvästi tavallista suositumpia lounastilauksia.

Eroja kaupunkien välillä

Sekä Foodora että Wolt ovat huomanneet tilauksissa eroja myös kaupunkien välillä.

– Joskus käy niin, että jokin tietty ruoka “trendaa” yksittäisessä kaupungissa. Esimerkiksi Suomen wings-pääkaupunkina tunnetulla Tampereella tuliset kanansiivet ja nuudeliwokki ohittavat nykyään suosiossa pizzan tai hampurilaiset. Turussa puolestaan loppukesästä aasialainen ruoka löysi tiensä tilaajien suosioon, sillä heinäkuussa riisipaperirullat nousivat siellä suosituimmaksi tilaukseksi, Sjöman sanoo.

– Kaupunkien välillä oli nähtävissä myös pieniä eroja. Esimerkiksi Tampereella ja Jyväskylässä wok-ruoka oli monien mieleen, kun taas Helsingissä ja Rovaniemellä suosittiin pitsaa ja hampurilaisia, Hallavo puolestaan kertoo Woltin tilauksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit