Kesän ihanin mustikkapiirakka tehdään rennosti suoraan pellille – kikka, jolla täyte ei vetistä pohjaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Kesän ihanin mustikkapiirakka tehdään rennosti suoraan pellille – kikka, jolla täyte ei vetistä pohjaa

Galette-tyylinen piirakka sopii suurpiirteiselle leipojalle.

Mustikkagaleten lumo perustuu rapeaan pohjaan ja pehmeään ricottatäytteeseen.­

6.8. 7:00

Ranskalaistyylinen galette-piirakka on rentoudessaan ihana. Vuokaa ei tarvita, vaan taikina taputellaan tai kaulitaan suoraan pellille. Reunat nostetaan täytteen päälle ja koko komeus paistetaan uunissa rapeapohjaiseksi.

Tällä kertaa piirakan täytteeksi levitetään ricottajuustotäyte. Sen päälle puolestaan lusikoidaan puoli litraa mustikoita, jotka on maustettu hillosokerilla.

Hillosokeri sisältää pektiiniä, joka sakeuttaa täytettä ja estää sitä kostuttamasta piirakan pohjaa. Voit halutessasi korvata sen käyttämällä tavallista sokeria ja lisäämällä joukkoon ruokalusikallisen perunajauhoja.

Tämä piirakka kannattaa valmistaa nimenomaan tuoreista mustikoista, sillä pakastemustikoista irtoaa uunissa huomattavasti enemmän nestettä.

Katso ohje Soppa365:stä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit