Hääkakkuja vai taidetta? Suomalaisten leipureiden hääkakut hämmästyttävät – tänä kesänä niissä on kaksi selkeää trendiä - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Hääkakkuja vai taidetta? Suomalaisten leipureiden hääkakut hämmästyttävät – tänä kesänä niissä on kaksi selkeää trendiä

Hääkakuissa on ollut tänä kesänä nähtävissä erityisesti kahta suurta trendiä.

4.8.2020 18:00

Koronakesästä huolimatta suomalaiset ovat päässeet solmimaan avioliittoja juhlamenoin. Poikkeuksellisen alkuvuoden jälkeen juhlat ovat olleet monille enemmän kuin tervetulleita.

Ja mikä hääjuhlista tekisikään paremman kuin näyttävä ja herkullinen kakku. Mikäli kesän juhlat ja häät ovat jäänet osaltasi tänä vuonna välistä, nämä upeat kakkukuvat auttavat myötäelämään juhlahumua. Vielä kun pääsisi maistamaan!

Luontoteema näkyy

Tilauskakkuja tekevä Nina Vähätörmä kertoo, että tällä hetkellä häissä ja hääkakuissa näkyy vahva luontoteema.

– Suomen luonto toistuu monissa elementeissä, kuten kakun kuorrutuksessa ja kakkuun valittavissa koristelussa. Myös aitoja kukkia suositaan.

Vähätörmä on toteuttanut esimerkiksi toiveen koivunrunkoa muistuttavasta kuorrutuksesta. Se onnistui erivärisin kreemein lastalla. Päälle aseteltiin valkoisia kukkia tuomaan näyttävyyttä.

– Hääkakut näyttävät tyyliltään simppelimmiltä ja kenties ”rosoisemmilta” kuin muutaman vuoden takaiset sokerimassalla kuorrutetut amerikkalaistyyliset kakut. Koivutyylisen kakun täytteenä on porkkanakakku – sekin hyvin luontoteemaan sopivana.

Toinen vallitseva trendi on ”alastomat kakut”

Kakkutaiteilija Sonja Crockfordin mukaan luonnonläheisyyden lisäksi hääparit suosivat nykyään hääkakuissa ”naked-cake-trendiä”.

– Tällä hetkellä luonnonläheisyys, muretut pastellisävyt ja romanttisuus ovat asioita, joita halutaan. Sokerimassalla kuorrutetut kakut väistyvät niin sanotun naked-cake-tyylin alta. Toisin sanoen, kakuissa on oltava niin ohut kreemikuorrutus, että kakun kerrokset paistavat läpi.

Crockfordin mukaan makumaailmassa haetaan raikkautta, keveyttä ja pirteyttä.

– Passiohedelmä, sitruuna ja vadelma ovat suosikkimakuja.

Myös näissä kakuissa riittää ihailemista

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit