Riikan tekemä feta-pestopasta on niin helppo ja vähätiskinen, että kokkaajaa melkein nolottaa - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Riikan tekemä feta-pestopasta on niin helppo ja vähätiskinen, että kokkaajaa melkein nolottaa

IS Plusin esimies Riika Kuuskoski hämää ruokavieraitaan syöttämällä heille eineksiä. Korona-aikana on kokeiltu esimerkiksi helppoa pastareseptiä.

Helppo ja maistuva pasta saa makunsa fetasta, punaisesta pestosta ja halutessaan parsasta.­

3.8. 11:30

Koronakevät on poikinut monenlaisia someilmiötä, joista hyödyllisimpiin kuului whatsapp-viestinä kulkenut arkireseptiketju. Piti lähettää viestissä ykkösenä olevalle ruokaohje, kopioida teksti ja laittaa kakkonen ykköseksi ja itsensä kakkoseksi ja lähettää 20 kaverille.

Vanha kunnon ketjukirje palasi päivitettynä. Ennen piti postittaa maisema- tai eläinkortteja, jopa pikkuhousuja. Parhaiten muistan suklaalevy-kiertokirjeen vuodelta 1986, kun eteisessä yksin ikävöinyt koiranpentumme söi monta levyä. Kuonon eteen pöllähti postiluukusta tuoksuva paketti, eihän siitä voinut edes torua. Onneksi vielä ei tiedetty, että suklaa on koirille hengenvaarallista.

Näpytin oitis reseptini ykköselle, enemmänkin osallisuuden takia kuin ruokaohjeiden toivossa. Sitten reseptejä alkoikin tulla. Kesken työpäivän kiireiden puhelin blingahtaa, ja siellä onkin nakkikeitto tai kanawokki, jota ilman juuri siinä palaverissa olisi hyvin pärjännyt...

Ketjusaaliini kiinnostavimmat olivat mämmikeksit ja jokin japanilainen raasteasia, joita en tosin ole vielä tehnyt, sekä tämä pasta. Oli niin helppo ja vähätiskinen, että piti kokeilla mökkiruokana.

Koska feta-pestopastan ohje oli niin helppo, joukkoon tuli keitettyä ja paloiteltua lisäksi vihreää parsaa.­

Koska se oli niin helppo että jopa minua nolotti, keitin ja paloittelin joukkoon toukokuun suosikkiruokaani vihreää parsaa. Parsat keitän paistinpannussa, koska en omista niille hienoa laitetta. Kovat kannat vain taitan pois.

Maistui, ja punainen kastike ja vihreä parsa näyttivät aika tyylikkäiltä keskenään, joten kelpaisi tätä tarjota vieraillekin.

Ohjeen lähettäjä suositti pastan korvaamista gnocchi-perunapastalla, mielellään tuoreella. Se tuonee vielä oman vibansa. Se jäi ensi kertaan.

Feta-pestopasta

½ pussia pastaa, esim. fusilli

purkki punaista pestoa

paketti fetajuustoa

nippu vihreää parsaa

Valmistusohje:

Keitä gnocchit pussin ohjeen mukaan ja siivilöi vesi pois. Keitä parsa. Lisää kattilaan gnocchien joukkoon pesto ja juusto muruina sekä pilkotut parsat.

Kuumenna ja nauti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit