Riikan perheen luottolohi ja Teresa Välimäen kätevä resepti, jossa koko ateria valmistuu samalla – 9 herkullista ohjetta uunilohelle - Ajankohtaista - Ilta-Sanomat

Riikan perheen luottolohi ja Teresa Välimäen kätevä resepti, jossa koko ateria valmistuu samalla – 9 herkullista ohjetta uunilohelle

Kun arki pikkuhiljaa alkaa, kätevät kotiruokaohjeet tulevat tarpeeseen.

Uunilohta voi tehdä monin tavoin, mutta kaikkia ohjeita yhdistää se, ettei kalaa kannata paistaa liian kovassa lämmössä. Liian kova lämpö ja turhan pitkä paistoaika kuivattavat sen.­

30.7.2020 15:50

Uunilohi on monien suomalaisten lempiruokaa kotona.

Hyviä uunilohiohjeita löytyykin siis runsaasti. Toiset käyttävät aina samaa, takuuvarmaa luotto-ohjettaan.

Jos vielä etsii sitä omaan makuun sopivinta versiota tai kaipaat vaihtelua, kokosimme inspiraation lähteeksi Ruokalassa julkaistuja, hyväksi havaittuja ohjeita.

Yksi todella maukas uunilohiohje on oululaisperheen luottoruoka. Kerroimme tästä reseptistä toukokuussa.

– Suosittelen ottamaan ohjeen talteen, jos yhtään lohi ja aasialaiset maut ovat mieleen. Ihan hävyttömän hyvää, Riikka Inget kirjoitti siitä.

Todella herkullista saa lisäksi Teresa Välimäen ohjeella. Tässä reseptissä lohimedaljongit paistuvat värikkäiden uunijuuresten päällä. Koko ateria valmistuu samassa vuoassa kerralla.

Sitruuna-uunilohi tai perinteinen uunilohi ovat yllä kuvatun ohjeen ohella hyviä vaihtoehtoja, jos ei halua käyttää kermaa tai muita maitotuotteita. Aasialainen uunilohi tehdään myös ilman niitä.

Uunilohi pestolla on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje. Tässä ohjeessa kalan kuorrute saa rapeutta leipämuruista.

Kolme kermaista kalaa

Kermaisuus on toisille se tärkeä juttu. Siitä herkullinen esimerkki on Satu Sjöholmin uunilohiohje, josta kerroimme viime vuonna. Sadun ohje ei ole se kaikkein perinteisin, mutta sai loistavat arviot kotikriitikoilta, Sadun omilta lapsilta.

Myös uunilohi smetanalla ja Anni Hautalan nopea uunilohi edustavat hyviä, kermaisia versioita.

Pesto sopii uunilohen mausteeksi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit